Auberginer frister alltid der de ligger i sin lilla majestet i grønnsaksdisken. Flotte grønnsaker som smaker å så godt hvis de tilberedes riktig. Og enklere enn dette går nesten ikke.
Man lager først en marinade, pensler den på auberginen og lar den steke i ovnen ca. 50 minutter. Mens den steker lager du bulgursalaten, som i grunnen ikke tar mer enn maks 20 minutter. Resten av tiden skal den avkjøle og utvikle smak mens auberginen gjør seg ferdig. Veldig godt til middag eller lunsj om du vil. Kan serveres varmt eller lunken – picnic anyone?
du trenger (2 personer)
- 1 aubergin
- 100ml olivenolje
- 1 hvitløksfedd, most/presset
- 1ts spisskumin
- 1/2ts malt koriander
- 1/2ts paprika
- 1/2ts kanel
- 1/4ts chillipulver
- 1/4ts salt
til bulgursalaten trenger du:
- 2dl bulgur
- 10grønne olivner, grovhakket
- 1/2 rød løk, finhakket
- 1 håndfull korinter*
- 1 håndfull pistasjnøtter, grovhakket
- 1 håndfull grovhakket persille
- 2 håndfull grovhakket koriander
- saften av en halv sitron
- salt, pepper
*har du ikke korinter kan du hakke rosiner, eller aprikos. Ikke hopp over denne ingrediensen, den er ganske essensiell.
Skjær auberginen i to på langs. Bland olivenoljen med hvitløk og krydder. Skjær diagonale streker i auberginkjøttet (pass på at du ikke skjærer gjennom auberginen) i et kryssmønster. Pensle kjøttet med marinaden. Legg auberginene i en form og sett i forvarmet ovn. Stek i ca.50 minutter til auberginen er helt myk.
Mens auberginen er i ovnen, lager du bulgursalaten. Kok bulgur ihht anvisningen på pakken. Dette bør ta ca. 15minutter. Gjør resten av ingrediensene klare og bland alt bortsett fra en håndfull koriander med bulgar så snart den er ferdig kokt. La det stå og godgjøre seg mens auberginen steker ferdig. Smak til med salt og evt. litt pepper. Bland i resten av korinderen.
Synes du salaten er litt tørr, kan du gjerne tilsette litt god olivenolje. Har du confit av hvitløk liggende kan du oljen derfra.
Server varm eller lunken, gjerne med litt (gresk) yoghurt
Smaker å sååååå godt 🙂
Tror jeg har bygg også..
Bygg kan du også bruke Maria – her er det ingen regler – bruk det du har 🙂
Har ikke bulgur i huset, men derimot både couscous og quinoa. Hva ligner mest på bulgur? Er couscous litt som mini-bulgur?
Hei Maria
Du kan bytte ut bulgur med couscous eller quinoa – quinoa er den sunnere alternativen.
Vil du bytte ut med det som er smaksmessig mest likt ville jeg har brukt couscous, men som sagt, begge er gode alternativer.
Tenker meg at det var godt det også ja 🙂
Har laget det med brun ris også – også veldig godt!
Denne har jeg laget flere ganger nå og kan bare si: Mmmmmmmmm!!!! Bytta ut bulgur med quinoa i salaten og det ble veldig godt 🙂
Lillian
Tusen takk – veldig hyggelig at du fant frem til Mat på Bordet! 🙂
åh, jag hittade din blogg för några dagar sedan och det har redan blivit min absoluta favorit! Den är sååå fantastiskt fin!
Helt enig – auberginer er undervurdert! Jeg er selv skyldig i å glemme hvor godt det er med aubergin!!
Persisk grytrett høre godt ut!!!
Aubergine är så gott. Jag brukar laga persisk gryta med aubergine
Dette så veldig godt ut!
Deilig! Auberginer er SÅ undervurdert.
@ Jenny – det er utrolig godt – mp bare prøves!
@ Randi – så hyggelig å høre! Takk for link og anbefaling :))
En rask titt innom for å takke for oppskriften på no-knead-ciabattarundstykkene:)
Nystekte rundstykker ble servert til frokost i dag.
De var så utrolig gode at jeg skrev om de på bloggen min og linket til deg.
Følger bloggen din og gleder meg over hvert innlegg du legger ut.
Ha ei flott helg.
Ser både gott och nyttigt ut 🙂
Very healthy and very, very yummy! 🙂
That looks nice and healthy! :))