Spansk kylling med kikerter og oliven er er en super enkel rett som tilberedes i ovnen. Den lages i to enkle steg og kan serveres med godt brød eller ris/coucous/bulgur
Spansk kylling med kikerter og oliven
- 8-12 kyllinglår
- 2 røde løk
- 6 hvitløksfedd
- 400g hakkede tomater
- 200g kikerter (nettovekt, uten vann)
- gode grønne oliven
- olivenolje, paprika, salt og pepper
ovn temp 200C
PS. har du en god spansk paprika, så bruk den i denne retten! Røkt paprika er ekstra godt!
Strø litt olivenolje i en stor ildfast form. Fordel kyllingen i formen. Rull kyllingen litt rundt i oljen og legg den med skinnsiden opp. Skjær løk i segmenter. Fordel løk og hvitløk i formen. Strø kyllingen med paprika (ca. 1ts) og kvern over litt salt og pepper. Sett i forvarmet ovn og stek i 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen og løft kyllingen over på en tallerken. Press den myke hvitløken ut av skallet. Hell hakkede tomater i formen og rør det sammen med hvitløken og saften fra kyllingen. Smak til med salt og pepper. Legg kyllingen opp i formen igjen. Fordel kikerter og oliven (mengde er opp til deg) i formen og sett det hele tilbake i ovnen.
Stek videre i ca. 15 minutter (kok ris/bulgur/coucous imens hvis du har tenkt å servere det) til kyllingen er ferdig stekt. Server! Enkelt, ikke sant?
Den smakte! Blir absolutt en gjenganger 🙂 Tusen takk for supre oppskrifter,- på torsdag skal jeg teste vårrullene dine 🙂
Godt å høre Tonje!
Gled deg til vårrullene 🙂
Den står og dufter i ovnen nå ☺ Har tro på at denne blir en gjenganger. Fantastisk enkel å tilberede til familie med 4 store, sultne tenåringer ☺
Du har plukket ut en av våre favoritt middager Tonje!
Den er bare sååå god og ja, veldig grei å tilberede.
Håper det smakte!
Bare hyggelig! Jeg lagde den senest i går og det smaker alltid like godt (i tillegg til at det er så enkelt å lage…)
Jag prövade detta idag och det var en succé!
Min son älskade det formligen!
Tack för receptet.
Lene
Ja, det er det.
Det kommer helt an på størrelsen av kyllngstykkene. Like store kyllingstykker trenger like lang steketid… Sjekk alltid om kylling er ferdig ved å teste det største stykket. Renner det klar ‘saft’ ut når du skjærer i den er den ferdigstekt, er den rosa må du steke videre.
Er det mulig å bruke både kyllinglår og filet samtidig i denne retten? Steketiden blir den samme?
Helt enig – enklest er ofte best! 🙂
Denne må jeg prøve. Genialt med alt som kan puttes i en og samme form!
Denne må jeg prøve. Genialt med alt som lages i en og samme form.
Dette blir middagen i dag! Takk for inspirasjon!
@Magne – herlig! Takker for link!
@Elise – det smaker også godt 🙂
Mmm, så godt ut :-))
I agree! Capers wpuld also be good in this if you don’t have any olives handy..
I really love olives they always give food a really nice salty and interesting flavour though I’ve only used them for pastas and with fish it sounds pretty good idea to use them with chicken