Spansk kylling med kikerter og oliven

Spansk kylling med kikerter og oliven

Spansk kylling med kikerter og oliven er er en super enkel rett som tilberedes i ovnen. Den lages i to enkle steg og kan serveres med godt brød eller ris/coucous/bulgur

ingredienser
  • 8-12 kyllinglår
  • 2 røde løk
  • 6 hvitløksfedd
  • 400g hakkede tomater
  • 200g kikerter (nettovekt, uten vann)
  • gode grønne oliven
  • olivenolje, paprika, salt og pepper
fremgangsmåte

ovn temp 200C

PS. har du en god spansk paprika, så bruk den i denne retten! Røkt paprika er ekstra godt!

Strø litt olivenolje i en stor ildfast form. Fordel kyllingen i formen. Rull kyllingen litt rundt i oljen og legg den med skinnsiden opp. Skjær løk i segmenter. Fordel løk og hvitløk i formen. Strø kyllingen med paprika (ca. 1ts) og kvern over litt salt og pepper. Sett i forvarmet ovn og stek i 30 minutter.

Ta formen ut av ovnen og løft kyllingen over på en tallerken. Press den myke hvitløken ut av skallet. Hell hakkede tomater i formen og rør det sammen med hvitløken og saften fra kyllingen. Smak til med salt og pepper. Legg kyllingen opp i formen igjen. Fordel kikerter og oliven (mengde er opp til deg) i formen og sett det hele tilbake i ovnen.

Stek videre i ca. 15 minutter (kok ris/bulgur/coucous imens hvis du har tenkt å servere det) til kyllingen er ferdig stekt. Server! Enkelt, ikke sant?

Spansk kylling med kikerter og oliven

Kommentarer

  • Reply Tonje 24. august 2015

    Den smakte! Blir absolutt en gjenganger 🙂 Tusen takk for supre oppskrifter,- på torsdag skal jeg teste vårrullene dine 🙂

    • Reply Mat På Bordet 25. august 2015

      Godt å høre Tonje!
      Gled deg til vårrullene 🙂

  • Reply Tonje 23. august 2015

    Den står og dufter i ovnen nå ☺ Har tro på at denne blir en gjenganger. Fantastisk enkel å tilberede til familie med 4 store, sultne tenåringer ☺

    • Reply Mat På Bordet 24. august 2015

      Du har plukket ut en av våre favoritt middager Tonje!
      Den er bare sååå god og ja, veldig grei å tilberede.
      Håper det smakte!

  • Reply Mat på Bordet 3. september 2012

    Bare hyggelig! Jeg lagde den senest i går og det smaker alltid like godt (i tillegg til at det er så enkelt å lage…)

  • Reply oversettelse 1. september 2012

    Jag prövade detta idag och det var en succé!
    Min son älskade det formligen!
    Tack för receptet.
    Lene

  • Reply Mat på Bordet 14. mai 2012

    Ja, det er det.
    Det kommer helt an på størrelsen av kyllngstykkene. Like store kyllingstykker trenger like lang steketid… Sjekk alltid om kylling er ferdig ved å teste det største stykket. Renner det klar ‘saft’ ut når du skjærer i den er den ferdigstekt, er den rosa må du steke videre.

  • Reply Anonymous 8. mai 2012

    Er det mulig å bruke både kyllinglår og filet samtidig i denne retten? Steketiden blir den samme?

  • Reply Mat på Bordet 4. mars 2012

    Helt enig – enklest er ofte best! 🙂

  • Reply The Kitchn Queen 4. mars 2012

    Denne må jeg prøve. Genialt med alt som kan puttes i en og samme form!

  • Reply The Kitchn Queen 4. mars 2012

    Denne må jeg prøve. Genialt med alt som lages i en og samme form.

  • Reply Caroline 28. februar 2012

    Dette blir middagen i dag! Takk for inspirasjon!

  • Reply Mat på Bordet 22. februar 2012

    @Magne – herlig! Takker for link!

    @Elise – det smaker også godt 🙂

  • Reply Elisesbakery 22. februar 2012

    Mmm, så godt ut :-))

  • Reply Mat på Bordet 21. februar 2012

    I agree! Capers wpuld also be good in this if you don’t have any olives handy..

  • Reply beti 21. februar 2012

    I really love olives they always give food a really nice salty and interesting flavour though I’ve only used them for pastas and with fish it sounds pretty good idea to use them with chicken

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »