Fritert kylling er udiskuterbart godt! Servert med pommes frites og coleslaw var dette en middags favoritt lenge. Eneste ulempe er friteringen. Men tenk, like saftig og sprø kylling kan du få ved å bake kyllinkubbene i ovnen!
Serverer du kyllingen med spoonbread og brokkolisalat har du en noe sunnere versjon av en favoritt middag. Klarer du deg ikke uten poteter i en eller annen form kunne du alltids servere firkant poteter til som minstemann liker å kalle de.
Skyll og tørk kylllingkubbene. Dra skinnet av kubbene. Dette gjør du enklest ved å bruke et papirhåndkle for å ta tak i skinnet og dra. Bland melk med hvitløksfeddet og la kyllingen ligge i melkeblandingen et par timers tid i kjøleskapet.
Bland parmesan og grilljermel. Kvern litt salt og pepper i og bland. Hell olivenolje over og bland.
Ha kyllingkubbene, en etter en i griljermel blandingen og dekk kubbene godt. Press det gjerne litt ned med fingrene.
Sett kubbene på en oljet rist og sett det over en bakeplate. Sett i forvarmet ovn, 200C og stek i 30-40 minutter til kyllingkubbene er gjennomstekte.
Hjemme hos oss er dette fingermat! Server med papirhåndklær og en advarsel om at kyllingen er veldig varm 🙂
Det kan jeg tenke meg ja! Takk for tipset!
Et lite tips fra meg er å bruke kefir å marinere kyllingen i før steking.
Den blir så saftig.
Takk Cecilie -veldig hyggelig at innlegget blir linket til på SOL!
Nå er saken publisert:
http://www.sol.no/mat/2012_04_13_6656_ovnsbakte-kyllingklubber-og-verdens-beste-gulrotkake.html
Hilsen Cecilie
Hei Ina
Ser veldig godt ut! Kan jeg få bruke bilde og linke til denne bloggposten i helgen artikkel om mat som kommer på http://www.sol.no i morgen?
På forhånd takk for svar.
Hilsen Cecilie i SOL