Rabarbrais med smuldretopping

Mmm, ja, jeg har strevd litt med tittelen her men jeg håper du skjønner hva jeg mener. Dette er deilig  rabarbrais blandet med  sprø smuldretopping. Crumble som det heter på engelsk, eller Streussel på tysk. Forestill deg dette. En kremete is med litt sur/søt smak av rabarbra og sprø biter av smuldretopping. Get the picture? Yepp, det er godt. Forferdelig godt. Så godt at du må bare lage det så snart du finner rabarbra i butikken, eller i hagen for den saks skyld. Og det beste av alt, det er enkelt å lage!

ingredienser
  • 600g rabarbra
  • 200g sukker
  • jus av en lime
  • 5 dl kremfløte
Til smuldretopping
  • 80g hvetemel
  • 50g sukker
  • 60g smør
  • 1ts vaniljesukker
fremgangsmåte

Skjær rabarbra i 2cn store biter. Ha de i en ildfast form, strø over sukker og limjus og bland lett. Sett i forvarmet ovn (180C) og stek i ca.20 minutter til rabarbraen er helt myk. La rabarbraen avkjøle.

Mens rabarbraen er i ovnen lager du smuldretopping. Ha mel, suker, smør og vaniljesukker i en skål. Bruk fingrene til å smuldre opp smøret. Alternativt kan du gjøre dette i en food processor. Fortsett til deigen ser ut som store brødsmuler. Hell over i en bakeform. Når rabarbraen er ferdig setter du ovnen på 200C og steker smuldretopping til den har fått littt farge, 10-15 minutter. Avkjøl.

Når rabarbraen er avkjølt, heller du det over i en skål. Bruk en stavmisker til å kjøre blandingen relativt glatt. Dette er i grunnen en smakssak om du vil ha rabarbrabiter eller ikke. Sett rabarbrablandingen i kjøleskapet minst 3 timer, gjerne over natten. Oppbevar kakesmuler tørt.

Bland kremfløte i rabarbrablandingen. Hell dette over i ismaskinen og la den gå en 20 minutters tid til isen er tykk og luftig. Ha isen over i en beholder og strø med smuldretopping innimellom. Hold gjerne litt smuldretopping tilbake slik at du kan strø over isen når du serverer.

Ta isen ut av frysen 15minutter før du skal servere.

Kommentarer

  • Reply Elise Barth 4. juni 2014

    Når du lager is i ismaskin – er det en fordel at væsken, for eks. fløte, er pisket til krem først eller er det ikke? I denne oppskriften over, heller du bare fløten i rabarbraen og så direkte i ismaskinen.

  • Reply Mat på Bordet 16. juni 2012

    😀

  • Reply Bare lille elin 14. juni 2012

    mmm. Dette blir morgendagens fredagsis hos oss. Takk for oppskrift. 🙂

  • Reply Amelie 7. juni 2012

    Jeg har koebt en ismaskine, og da vi elsker rabarbar, proevede jeg da rabarbarisen. Den er perfekt. Saa nu spises denne is ogsaa i Sydtyskland.
    Hilsen Amelie

  • Reply Mat på Bordet 31. mai 2012

    Jeg kan saktens være enig med din mann at det smaker litt multekremis…:) Godt at det funket med havrekrem!!

  • Reply Mari 31. mai 2012

    Laget denne i går, stor suksess! Spiser ikke meieriprodukter så hadde i vispet havrekrem, og det fungerte utmerket! Mannen min påsto at det var litt som multerkremis, uten at jeg helt forstår hva han mener med det. Kjempefornøyde begge to!

  • Reply Mat på Bordet 8. mai 2012

    Hallo alle sammen – takk for kommentarer!
    Spennende at oppskriften videreutvikles! Jeg bruker isbollen som passer til min Kitchenaid og boksen er kjøpt på loppemarked…

  • Reply Anonymous 7. mai 2012

    Hei

    Denne skal lages,men hvor har du fått tak i den metallboksen du serverer isen i.Bjørg

  • Reply Britt Åse 6. mai 2012

    Denne skal forsøkes! Flott med nye bruksområder for rabarbra 🙂
    Veldig inspirerende blogg, forresten, du er nå lagt i lenkesamlingen min.

  • Reply Joakim 6. mai 2012

    Sweet! Jeg tror du med fordel kan bytte ut litt av sukkeret med glykose. Hvilken ismaskin bruker du?

  • Reply Siri 6. mai 2012

    Nå har jeg laget is to dager på rad 🙂 Første gangen etter oppskriften og andre gang brukte jeg Tine sin Piano vaniljesaus (5 dl) i stedet for fløte. Ble like godt og men et «magrere» alternativ med vaniljesaus 🙂 Hva med litt hakket mørk sjokolade i isen???? Tror jeg skal prøve det neste gang 🙂

  • Reply Anette 5. mai 2012

    Namnam;)

  • Reply Mat på Bordet 5. mai 2012

    Jeg bruker en Canon EOS60d med en Tamron 18-200mm linse
    Når det gjelder innstillinger så bruker jeg for det meste de forhåndsprogramerte 🙂

  • Reply Silje 5. mai 2012

    Hva slags kamera & objektiv bruker du når du tar matbilder? Og hva slags innstillinger?

  • Reply Mat på Bordet 5. mai 2012

    @Grethe- her brukes ismaskinen (og grillen for den saks skyld) hele året rundt!

    @Anneli – denne isen blir best med ismaskin synes jeg, men du kan selvsagt lage den uten. Hadde jeg laget den uten ismaskin så hadde jeg rørt fløten godt i rabarbrablandingen, kanskje til og med prøvd å piske den litt slik at den ble litt luftig. Sett blandingen i frysen og ta den ut med jevne mellomrom for å røre den opp mens den fryser. Jo oftere du gjør det, jo bedre blir isen.. Lykke til!

  • Reply Grethe 4. mai 2012

    Noen grunn til å bruke ismaskinen kun om sommeren?

  • Reply Mat på Bordet 4. mai 2012

    @Liza – ja, da er dette midt i blinken for dere!

    @AnneK- hva? har du ikke hentet ismaskinen din opp fra kjelleren enda? Skynd deg, sommeren er kort 🙂

    @Elin- bare hyggelig. Absolut verdt å skaffe seg en ismaskin, ingenting smaker så godt som hjemmelagd is..

    @Silje- takk, takk 🙂

    @Magne – takk skal du ha, like morsomt hver gang å bli plukket ut til lesernes VG 🙂

  • Reply Magne D. Antonsen 4. mai 2012

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  • Reply Silje 4. mai 2012

    Det så godt ut! Du tar så fine bilder. Ser nydelig ut.

  • Reply Elin 4. mai 2012

    Ahhh..nyyyyydelig vil jeg tro denne er..Jeg må skaffe meg en skikkelig ismaskin..denne skal jeg absolutt prøve=) Tusen takk for at du deler=)

  • Reply Quiltefia 3. mai 2012

    Hei!! Det så og hørtes utrolig godt ut……. Jeg må grave fram ismaskinen i kjelleren!! Jeg vet den er der et sted!! AnneK:-)

  • Reply Liza 3. mai 2012

    Herlig, vi elsker rabarbra smuldrepai og vi elsker is, denne kombinasjonen må bare være helt perfekt

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »