Formkake med kokos

En formkake er en vidunderlig ting. Enkelt å lage og mulighetene for variasjoner er endeløse. I dag fikk jeg lyst på kokos, dermed ble det formkake med kokos. Hele huset dufter nå av varm kokos bakst. Man kan jo ikke annet enn å bli i godt humør av det!
Du trenger:
ingredienser
  • 220g smør, romtemperatur
  • 300g sukker
  • 4 egg, romtemperatur
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts kokosekstrakt
  • 250g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 150g kokosmasse
fremgangsmåte
ovn temp 200C
Bland smør og sukker luftig. Bruker du kjøkkenmaskin tar dette ca. 5 minutter.
Tilsett egg, et om gangen og rør godt inn i mellom. Tilsett ekstraktene og rør sammen.
Tilsett mel og bakepulver og rør det inn. Her er det viktig å ikke røre for mye.
Ha i kokos og brett det forsiktig inn i deigen.
Ha deigen i en avlang kakeform som du har dekket med bakepapir. Bruk en kniv til å fordele deigen jevnt i formen. Sett i forvarmet ovn og stek i ca.60 minutter. Holde øye med kaken, det kan hende du må dekke den til med et stykke bakepapir slik at den ikke blir for brun på toppen. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen – det skal ikke henge noe deig igjen på pinnen.
Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og la den avkjøle helt på rist.
Kos deg!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 14. mai 2012

    @Anne K – ja vel verdt å servere arbeidskollegaer 🙂

    @Nina – takk for ros – alltid hyggelig 🙂

    @ Elisabeth – oi, ja, 30 minutter avr vel optimistisk. Kommer an på form størrelsen din, men min tol 60 minutter…. Godt at du fikk viderestekt den og at den smakte! 🙂

  • Reply Elisabeth 14. mai 2012

    Laget kaken igår, var litt optimistisk med tanke på steketiden (30 min) så den var flytende når jeg tok den ut. Måtte ha den inn igjen i 20 minutter. Smakte utrolig godt 🙂

  • Reply Nina 10. mai 2012

    Hei, utrolig flott og inspirerende blogg 😀
    Tusen takk for mange gode tips og herlige oppskrifter.

    God helg. Mvh Nina

  • Reply Quiltefia 10. mai 2012

    Det hørtes også godt ut…….:-) AnneK

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »