Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

17.mai mat

Som en liten oppfølging til gårsdagens innlegg – kaker og desserter til fest – følger nå noen forslag på hva du kan servere før du slår deg løs med kake og annet søtt.

Pølse i brød hører 17.mai til! Men hva med en bratwurst lagt i en fersk ,litt grov pølsebrød som du har bakt selv? Litt sennep og en god porsjon stekt løk og du har festmat i hånden. Stikk innom polet og kjøp deg en ordentlig god øl så har du alt du trenger!
Ovnsbakte kyllingkubber servert med spoonbread og brokkolislaw er utrolig godt! Og så er det noe med når man serverer mat som må spises med fingrene, ja, da blir alt litt mindre formell.
Er du heldig nok til å ha grillvær på 17.mai, ja da er det bare å sette i gang. Og som bilag kan du servere denne festsalaten! Varier gjerne med grønnsaker (men ikke sløyf granateple, da det er denne som gjør den salaten ekstra staselig) og bruk quionoa eller ris istedenfor bulgur om du vil. Server på et stort fat slik at salaten kommer til sin fulle rett.
Kanskje det er dårlig vær, og kanskje du ikke har invitert så altfor mange på 17.mai feiring. Da kan du lage spansk kylling med kikkerter og oliven. Litt ris eller bulgur til, noe hjemmebakt brød og en god vin så har du et herlig varmt måltid som er enkel å tilberede og passer til de fleste.
Ønsker dere alle en herlig 17.mai – uansett vær!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 22. mai 2012

  Takk for tipset! Er utrolig glad i Jeløy asparges, skal se etter den her i Oslo!

 • Reply Jeløyboer 18. mai 2012

  Takk for en flott blogg! Koser meg med å lese fra tid til annen, og henter ut mye god inspirasjon. 🙂

  Jeløy aspargesen er forresten i salg nå. Tenker jeg skal prøve meg på en grillkveld for familien neste helg med aparges til forrett (vil ikke blande herligheten med for mye smaker). Hovedretten blir entrecôte, hvitløksbrød, salat og saltbakte poteter. Til dessert blir det rabarbrais. Gleder meg!

 • Reply growntocook 17. mai 2012

  Fra Nederland: Gratulerer med dagen! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »