Riskrem-iskrem

Riskrem-iskrem er tingen! Og med sesongens jordbær (i form av en sirup) mener jeg at dette bør bli den nye norske sommerdesserten!
ingredienser
  • 2 dl grøtris
  • 12dl melk
  • 1 vaniljestang, delt, frø skrapt ut
  • en klype salt
  • 100g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 4dl kremfløte
fremgangsmåte
Lag risgrøten. Varm opp melken til like under kokepunktet. Ha grøtris, vaniljefrø og stang og salt i en annen gryte. Hell over ca. 2dl av den varme melken og sett over varmen. Hold resterende melk varm. Rør risen. Når blandingen begynner å tykne heller du på litt mer varm melk (samme prinsipp som når du lager risotto). Fortsett til all melken er brukt. Tilsett sukker og rør inn.
Pisk eggeplommer og kremfløte sammen i en skål. Ha en stor skje av den varme risgrøten i og rør sammen. Hell eggeblandingen over i risgrøten og rør sammen. Sett over varme og la det hele komme til like under kokepunktet. Ikke kok det!
La riskremen avkjøle i romtemperatur før du setter det kjølig, gjerne over natten.
Fjern vaniljestangene. Har du iskremmaskin er det bare å sette den i sving. Jeg har iskrembolle til min Kitchenaid, men den fungerte ikke noe særlig bra og jeg endte derfor med å lage iskremen uten maskin. Det gjør du ved å helle den avkjølte blandingen i en stor nok kontainer (med lokk) og sette i frysen. Ta den ut hver halvtime og rør godt rundt med gaffel. Fortsett til isen er så stiv at du ikke klarer å røre rundt mer.
For å lage jordbærsirup renser du en kurv med jordbær. Ha de opp i en gryte med 250ml vann og like mye sukker. Sett over varme og kok opp mens du rører. La det koke til blandingen er redusert til det halve. Hell blandingen gjennom en sil. Ønsker du en helt klar sirup må du ikke presse ned fruktblandingen men la det renne av av seg selv. La det avkjøle og oppbevar kjølig.
Ta isen ut en halvtime før du skal servere, den er ellers veldig hard.
La meg få vite om du også synes at dette bør være den nye norske sommer desserten!
PS. på Matbloggsentralen har vi en iskremutfordring gående – der finner du over 60 andre oppskrifter på is fra andre matbloggere. Klikk her for å se de alle!

Kommentarer

  • Reply JENNYS MATBLOGG 4. juli 2012

    Det ser riktigt gott ut! 🙂

  • Reply Mat på Bordet 3. juli 2012

    Hipp, hipp hurra! Kanskje riskrem faktisk blir den nye norske sommerdesserten 🙂

  • Reply Magne D. Antonsen 3. juli 2012

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  • Reply Mat på Bordet 29. juni 2012

    Det tenker jeg også! 🙂

  • Reply Trine 29. juni 2012

    Det var en utrolig god idé! Det er mange som har gode minner forbundet med riskrem, så denne vil nok bringe fram smil.

  • Reply Mat på Bordet 29. juni 2012

    Tusen takk Elise!

  • Reply ElisesBakery 28. juni 2012

    Så nydelig ut !
    Du er flink 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »