Happy Halloween!

Yes, det er Halloween i dag og små og store barn skal ha noe å knaske på! Disse konfektkuler er enkle og raske å lage, men betinger at du er glad i peanøttsmør. Er du ikke det, kan du alltids rulle kuler av marsipan (forhåpentligvis liker du det) og pynte de slik jeg har gjort her.
du trenger
200g peanøttsmør
100g mykt smør
350g melis
til pynt:
små runde sjokoladebiter (chocolate chips)
ca. 100g mørk sjokolade
Rør peanøttsmør og smør sammen til du har en glatt, jevn masse. Det er best å gjøre dette for hånd. Rør inn melisen, 100g om gangen. Når det begynner å bli for vanskelig å røre, heller du digent ut på kjøkkenbenken og elter det til du har en fin og håndterbar deig. Tilsett mer melis om du synes den er for løs. Rull små kuler av deigen. Trykk en sjokoladebit inn i toppen (spissen ned), sett kulene på et brett  og sett  kjølig til de er harde, ca. 2 timer. Hvis du har hastverk kan du sette de i frysen, ca. 30 mintter.
Smelt sjokolade i vannbad. Er den for tykkflytende kan  du spe den ut med litt smeltet matfett. Dypp kulene i sjokolade og la de stivne på en rist. Legg de i små konfektformer. Oppbevar kjølig.

HAPPY HALLOWEEN!!

 

Kommentarer

  • Reply emil 31. oktober 2015

    Takk for en alternativ for de ferdige godteriene. Ingredienser kamin kjøpe på http://Www.supermarket.no

  • Reply Mat på Bordet 18. november 2012

    Hei L-K – nei du trenger ikke jernggryte, men du må ha noe som er ildfast.Når det er sagt, så kan du også bake brødet i brødfom – se http://www.matpaabordet.com/2011/11/no-knead-brd-uten-gryte.html

  • Reply L-K 14. november 2012

    Når man skal lage no-knead-brød, må man bruke jerngryte? Har vanlig kasserole.

  • Reply Mat på Bordet 4. november 2012

    @L-K – nei jeg har ikke lagt ut noen oppskrift på cinnamon raisin bagels, men jeg har lagt ut oppskrift på no knead (elterfritt) cinnamon raisin brød som anbefales på det sterkeste! Se http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-cinnamon-raisin-variant.html

    @Magnus – håper det smakte!

  • Reply Magnus 2. november 2012

    Åh de där ögonen ser ju riktigt läskiga ut. Får provas i helgen när alla gäster kommer! Tack och bock!

  • Reply L-K 2. november 2012

    Fantastisk!

    Jeg lurer på om du har en god oppskrift på cinnamon and raisin bagels?! Eventuelt ønsker å prøve ut en oppskrift som du kan skrive om her på bloggen? 😀

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »