Kanskje ikke akkurat julemat, men på den annen side hvorfor ikke. Server grønnkålchips som noe å knaske på med champagnen for eksempel – garantert et samtaleemne!
Jeg har vært innom sprøstekt kål tidligere på bloggen – på pizza. Det kan også anbefales. Men her er det bare kål som gjelder og det eneste du trenger å gjøre er følgende: skyll og tørk grønnkålen. Skjær bort den miderste stilken og riv bladene i passe store stykker.
Ha bladene i en ildfast form (de skal ikke ligge på toppen av hverandre), hell over 1 ss olivenolje og litt havsalt. Bland lett sammen med hendene. Sett kålen i forvarmet ovn, 150C, og stek 15-20 minutter til bladene er sprøe og begynner å få litt farge.
Ha kålen i en skål og server.
Tips: du trenger ikke begrense deg til salt. Hva med å prøve litt chilli på kålen, eller hvitløkssalt. Neste gang skal jeg knuse noen peanøtter veldig fint og strø over kålen like før servering. Tenker at det også kan bli godt!