Myke grove rundstykker

myke grove rundstykker

Myke rundstykker er etterlyst her hjemme. Ikke at de har noe i mot alt det eltefrie brødet som bakes her i huset men av og til er det greit å ha noe mykt å sette tennene i, og disse gjør susen! Lager du de store nok passer de også utmerket som hamburgerbrød – veldig mye bedre enn kjøpevariantene….

du trenger (til ca. 10 rundstykker)

  • 350g hvetemel
  • 50g kruskakli
  • 1/2ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 50g smeltet, avkjølt smør
  • 1ss honning
  • ca. 3 dl melk
  • melk
  • sesamfrø (valgfritt)

ovntemp. 200C

Bland hvetemel, kruskakli, salt og tørrgjær sammen i en bolle. Bland smeltet smør med honning i et målebeger. Fyll opp med melk til du har 3.5dl væske. Hell det våte i det tørre og rør sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å elte deigen. Deigen vil være noe våt. Strø llitt mel på toppen, dekk deigen til og sett den et lunt sted til heving ca. 1 times tid.

Del deigen i 10 like store emner. Form dem til boller og kjevle dem lett ut til tykke sirkler. Sett rundstykkene på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk rundstykkene til med et rent håndkle, sett brettet et lunt sted og la de etterheve ca. 30 minutter.

Pensle rundstykkene med melk og strø litt sesamfrø over om ønsket. Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og fått litt farge. Avkjøl rundstykkene på rist.

Rundstykkene kan fryses om de ikke skal spises med det samme.

Kommentarer

  • Reply Ida 13. november 2015

    Funker denne oppskriften fint til pizzasnurrer?:)

    • Reply Mat På Bordet 18. november 2015

      Ja du kan godt bruke denne oppskriften til pizzasnurrer – det blir godt 🙂

  • Reply Lene 3. juni 2014

    Kjempegode og myke rundstykker 😀 Trenger ikke å være lunken veske når det er lang hevetid. Bare å heve i lun temperatur. F.eks. 45 grader i ovnen.

    • Reply Ina Johnsen 3. juni 2014

      Hei Lene
      Det er sant, jeg liker bare å legge forholde helt til rette 🙂

  • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

    @Anonym – ja, ‘bare’ 1 ts tørrgjær

    @Nancy – det var synd! Har selv laget disse rundstykkene mange ganger og har aldir endt opp med små kompakte rundstykker..

  • Reply Nancy 4. august 2013

    disse ble bare små og kompakte når tempen på det våte ikke var rundt 37°, ingen god frokost her i dag desverre :/

  • Reply Anonymous 26. mai 2013

    Bare 1 ts tørrgjær??

  • Reply Mat på Bordet 11. mars 2013

    Mmm, ja, disse er virkelig gode. Du kan selvsagt lage grove baguetter med denne oppskriften også – liker du de litt sprø anbefaler jeg å ikke pensle de med melk før steking. Lykke til!

  • Reply Anonymous 10. mars 2013

    Har prøvd mange oppskrifter på grove rundstykker, men denne er helt klart den beste ! Anbefales virkelig ! Går det ann å lage grove baguetter med denne oppskriften? 🙂

  • Reply Mat på Bordet 23. januar 2013

    Ikke nødvendigvis.

  • Reply ripsogvanilje 21. januar 2013

    Skal ikke væsken varmes til ca 37 grader før den haes i melet og gjæren?

  • Reply Mat på Bordet 20. januar 2013

    @Vilde – det kan du også gjøre, men det er ikke nødvendig med denne oppskriften. Fettet i melken og smøret sørger for myke rundstykker og det at den pensles med melk før steking.

    @Linda – det er helt klart en perfekt start på lørdagen – håper de smakte!

    @Bjørg- ja, jeg er veldig flink til å lese tanker 🙂

    @Anonym – ja, det kan du.

  • Reply Anonymous 19. januar 2013

    Hei, hvis jeg ønsker fine myke rundstykker, kan jeg da bare erstatte kruskaklien med hvetemel?

  • Reply Anonymous 19. januar 2013

    Du leste mine tanker i går,ønsket meg grove hamburgerbrød – og hva fant jeg på bloggen din- nettopp det. Kjempegode.resterende varmes opp til frokost nå. Helt perfekt Bjørg

  • Reply Linda 18. januar 2013

    Nå ble jeg inspirert til å bake ferske rundstykker til frokost i morgen:-) I morgen er det lørdag og jeg tror det blir en perfekt start på dagen!

    God helg:-)

  • Reply Vilde 17. januar 2013

    Et lite tips: Dekk med et kjøkkenhåndkle når de avkjøles så blir skorpen garantert helt myk!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »