Rødløkmarmelade er uendelig godt med ost og som tilbehør til kjøtt, men er pgså en essensiell bestanddel av en blings. Blings uten rødløkmarmelade er ingen blings.. Prøv også et met lag med rødløkmarmelade neste gang du lager ostesmørbrød – ordentlig digg!
Marmeladen har litt ‘kick’ takket være chillien – juster opp eller ned alt< etter smak.
lager ca. 8dl marmelade
- 1 kg rødløk, skrellt i tynne skiver
- 1 dl olivenolje
- 1/2 ts chilliflak
- 150 g sukker
- 200 ml eplecidereddik
- 2ss crema di balsamico
- 50 g tranebær (kan sløyfes)
Stek løken myk i olivenoljen over middelsvarme, 10-15 minutter. Tilsett chilliflak, sukker, eplecidereddik, crema di balsamico og tranebær. Rør til sukkeret er smeltet. La det småkoke til løken er helt mør og marmeladen har tykkney. Smak til med salt og pepper.
Hell marmeladen over i varme, steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart. La glassen avkjøle før du setter på etiketten og oppbevar mørkt og kjølig.Åpne glass oppbevares i kjøleskapet.
Bilde og oppskrift ble først publisert i Matmagasinet NORD nr. 1 2012.
Hei, jeg lurer på hvor lenge rødløksmarmeladen holder seg uåpnet i kjøleskapet?
Hei Anita – den holder seg fint en måneds tid tenker jeg.
Ser veldig godt ut det der, men lurer på hva du mener med oppbevares kaldt og mørkt? Trenger det ikke stå i kjøleskap før du åpner glasset?
Med kaldt og mørkt tenker jeg på en kjeller Unni. Så fremt du ikke har åpnet glasset kan den gjerne oppbevares der. Så snart du har åpnet den derimot skal den oppbevares i kjøleskapet.
Hei Ina! 🙂
Tror du at det kan gå an å bruke hvitvinseddik i stedet for eplecidereddik?
hei Johanne
Ja, det går helt fint – rødvinseddik hadde også vært supert!
Det så godt ut.
Jeg har kjøpt boken din, og den var virkelig fin.
Gleder meg til å prøve brødet med sjokolade i :O)