Tomatsuppe med pasta og kyllingkjøttboller

Middager i ukedagene liker jeg å holde forholdsvis enkle. Dvs relativt kjapt å lage og med ingredienser jeg stort sett har for hånden eller kan handle i min nærbutikk. Denne suppen tar ca. 40minutter å lage om du jobber effektivt på kjøkkenet men til gjengjeld har du nok til 2 middager. Følger du min logikk så blir det 2x 20 minutters middager :).
Du trenger:

ingredienser
Til kjøttbollene
  • 800g kjøttdeig av kylling
  • 100g strøkavring
  • 2ss pesto*
  • salt & pepper
Til suppen
  • 2 løk grovhakket
  • 2 selleristenger grovhakket
  • 2 gulrøtter, skrellt og grovhakket
  • 4 fedd hvitløk, grovhakket
  • 4 bokser (400g) med hele eller grovhakkede tomater
  • 1.5 l kyllingkraft eller tilsvarende mengde vann blandet med buljong
  • 250g små pastaformer, stjerner, minimakaroni eller lignende
fremgangsmåte

*jeg brukte basilikumpesto men her er det fritt frem. Soltørkede tomatpesto for eksempel, spinatpesto…

Begynn med suppen. Ha løk, selleri og gulrøtter i en stor tykkbunnet gryte sammen med litt olivenolje. Stek på middelsvarme til løken begynner å bli myk ca. 10 minutter. Ha i hvitløk la det steke noen minutter. Ha så opp i tomater på boks og kyllingkraft. La suppen småkoke i 20minutter eller til gulrøttene er myke.

Lag kyllingkjøttbollene mens suppen koker. Bland kjøttdeig, strøkavring og pesto. Kvern over godt med salt og pepper og bland godt. Stek en liten bit av farsen og smak. Tilsett mer salt, pepper eller pesto om det trengs. Bruk en teskje til å måle ut farsen og rull små kjøttboller. Legg de på et fat.

Bruk en stavmikser eller food processor til å kjøre suppen glatt.  Ha suppen i en ren kjele og  la det koke opp igjen. Legg kyllingkjøttbollene forsiktig opp i suppen. La suppen koke i 10 minutter tilsett så pastaen. Kok videre til pastaen er al dente og kjøttbollene er gjennomstekte. Smak suppen til med salt og pepper.

Hell opp i skåler og server med revet parmesan og nykvernet pepper.

Kommentarer

  • Reply Nina 13. februar 2014

    Jeg lager en variant av denne suppen og det er så lettvint, spesielt fordi man trenger ikke å stekke kjøttbollene først! Dessuten får suppen ekstra god smak av kraften som kommer fra kjøttbollene:)
    Bloggen er blitt så fin, gratulerer!

    • Reply Ina Johnsen 14. februar 2014

      Hei Nina! Ja, det er ikke absolut nødvendig å steke kjøttbollene først, men jeg liker å gi de litt farge, ellers synes jeg de blir så gusjen i fargen… Så hyggelig at du liker den nye bloggen!

  • Reply Mat på Bordet 6. november 2013

    Så bra!

    • Reply Silje 19. juli 2017

      Prøvde denne i dag. Stemmer mengden væske, altså 1,5dl kyllingkraft? Ble ihvertfall veldig tykk, tykkere enn grøt. Måtte spe på med minst 5dl om ikke mer.fortsatt veldig tykk

      • Reply Mat På Bordet 28. juli 2017

        Hei Silje!
        Nei, det stemmer selvsagt ikke – det skal stå 1.5l ikke dl – rettet nå 🙂
        Takk for beskjed!

  • Reply Anne 10. oktober 2013

    Det så kjempegodt ut! Må absolutt lages en dag 🙂

  • Reply Mat på Bordet 9. oktober 2013

    Så hyggelig da!
    Jeg la restene i frysen og sparer de til en annen god anledning – lunch eller middag en eller annen dag 🙂

  • Reply Anonymous 9. oktober 2013

    Dette skal vi ha til middag i dag 🙂

  • Reply Maria 9. oktober 2013

    Det kunne jeg tenkt med som varmlunch her jeg sitter på jobb…ser godt ut 🙂

  • Reply Kort og Søm 9. oktober 2013

    Det hørtes godt ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »