Pai med tex-mex fyll

Nok en enkel middag! Kutt ned på tiden ved å kjøpe ferdig ‘fersk’ paideig eller lag den selv. Et alternativ til paideig er å bruke tortillas. Legg 3-4 tortillas i bunnen av paiformen din, la de overlappe noe og henge litt over kanten. Ønsker du å lage paien helt fra bunnen av kan du finne en paideig oppskrift her.

ingredienser
Til fyllet
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 400g kjøttdeig, gjerne økologisk
  • ca. 600g svarte eller røde bønner
  • ca. 300g mais på boks eller glass
  • 400g hakkede tomater
  • olivenolje, spisskumin, chillipulver, salt og pepper
  • 200g ost, mozarella, gulost, cheddar eller en blanding
fremgangsmåte

ovn temp 200C

Stek løken myk i litt olivenolje. Tilsett hvitløk tilslutt og stek noen minutter til. Hell løken over i en stor gryte og sett stekepannen tilbake, denne gangen over høy varme. Brun kjøttet. Krydre kjøttet med 1 ts spisskumin, litt chillipulver, salt og pepper når den er nesten ferdigstekt. Ha kjøttet i gryta. Tilsett hakkede tomater, bønner og mais og la det hele koke opp. La det småkoke til det tykner og det meste av sausen har fordampet vekk. Smak til med salt, pepper og evt. mer chillipulver.

Bruker du paideig, enten hjemmelagd eller ferdigkjøpt, skal den forstekes. Ha deigen i formen, press den oppover kanten og skjær bort evt. overflødig deig. Bruk en gaffel for å lage flere hull i deigbunnen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 10 minutter til den er gyllen og ganske gjennomstekt. Bruker du tortillas kan disse bare fordeles i formen. Påse at bunnen og sidene er dekket.

 Ha fyllet opp i deigen. Fordel den jevnt og strø ost på toppen. Sett paien tilbake i formen og stek til osten er smeltet, ca. 10 minutter.
Server pai med hakkede tomater, avokado, salsa, chillisaus, rømme og gjerne noe grønt. Evt. rester kan spises til lunsj dagen etter.

Kommentarer

  • Reply Marie 6. februar 2016

    Hei
    Tror du denne kan fryses etter steking? For så å varmes opp igjen til middag en annen dag?

    • Reply Mat På Bordet 9. februar 2016

      Det burde ikke være noe problem Marie.
      Kan hende du vil strø litt ‘frisk’ ost på toppen etter 2.omgangen i ovnen. Det kan du se litt an mens den varmes opp igjen 🙂

  • Reply Stine 19. mars 2014

    Laga denne første gangen ein søndag utan alle ingredienser i hus, så det vart tacolefser, kidneybønner, raudløk, squash og litt mindre bønner og mais, i tillegg til ein pose habanero tacokrydder over kjøtt og tomat – YUM!!!
    Denne er blitt ein favoritt, litt forskjellig innhold kvar gang, og heilt suveren med litt salat og rømmesom lunsjmat på kurs =)

    • Reply Ina Johnsen 21. mars 2014

      Hei Stine! Så flott! Og ja dette er virkelig en oppskrift du kan leke med – om du ikke har alle ingredienser for hånden er det bare å improvisere som du har gjort. Kjenner at det er på tide med en tex-mex pai her hjemme snart også 🙂

      • Reply Stine 15. august 2015

        Stadig favoritt – i går blei det kidneybønner, store, kvite bønner og kikerter, og litt vårløk – fremdeles aldeles snadder =) Forrige gang blanda eg finraspa gulerøtter i tomatsausen. Tusen takk for at du deler sånne enkle, men likevel deilige oppskrifter <3

        • Reply Mat På Bordet 16. august 2015

          Så godt å høre Stine at du leker med oppskriften og at du finner nye kombinasjoner!
          Høres godt ut med ekstra bønner!!

  • Reply Mat på Bordet 6. november 2013

    Stemmer det Anonym nr.2 – spisskumin finner du stort sett i alle større matbutikker i krydderhylla. Er du så heldig å ha en innvandrerbutikk i nærheten finner du den helt sikkert der og!

  • Reply Anonymous 15. oktober 2013

    Spisskummin er ett krydder.. Du finner det blandt alle kryddrene i alle mat butikker 🙂

  • Reply Anonymous 15. oktober 2013

    Hva i allverden er spisskummin og hvor finner man det i butikken?

  • Reply ninabakke 14. oktober 2013

    Ser nydelig ut 🙂

  • Reply Anonymous 12. oktober 2013

    Så meget god ut, må vel prøves.

  • Reply Mat på Bordet 11. oktober 2013

    Hola Magne!
    Hyggelig at du har plukket innlegget til lesernes VG – forhåpentligvis inspireres mange til å lage tex mex pai!

  • Reply Magne D. Antonsen 11. oktober 2013

    Hola!

    Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »