Nok en enkel middag! Kutt ned på tiden ved å kjøpe ferdig ‘fersk’ paideig eller lag den selv. Et alternativ til paideig er å bruke tortillas. Legg 3-4 tortillas i bunnen av paiformen din, la de overlappe noe og henge litt over kanten. Ønsker du å lage paien helt fra bunnen av kan du finne en paideig oppskrift her.
Pai med tex-mex fyll
Til fyllet
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 400g kjøttdeig, gjerne økologisk
- ca. 600g svarte eller røde bønner
- ca. 300g mais på boks eller glass
- 400g hakkede tomater
- olivenolje, spisskumin, chillipulver, salt og pepper
- 200g ost, mozarella, gulost, cheddar eller en blanding
ovn temp 200C
Stek løken myk i litt olivenolje. Tilsett hvitløk tilslutt og stek noen minutter til. Hell løken over i en stor gryte og sett stekepannen tilbake, denne gangen over høy varme. Brun kjøttet. Krydre kjøttet med 1 ts spisskumin, litt chillipulver, salt og pepper når den er nesten ferdigstekt. Ha kjøttet i gryta. Tilsett hakkede tomater, bønner og mais og la det hele koke opp. La det småkoke til det tykner og det meste av sausen har fordampet vekk. Smak til med salt, pepper og evt. mer chillipulver.
Bruker du paideig, enten hjemmelagd eller ferdigkjøpt, skal den forstekes. Ha deigen i formen, press den oppover kanten og skjær bort evt. overflødig deig. Bruk en gaffel for å lage flere hull i deigbunnen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 10 minutter til den er gyllen og ganske gjennomstekt. Bruker du tortillas kan disse bare fordeles i formen. Påse at bunnen og sidene er dekket.
Hei
Tror du denne kan fryses etter steking? For så å varmes opp igjen til middag en annen dag?
Det burde ikke være noe problem Marie.
Kan hende du vil strø litt ‘frisk’ ost på toppen etter 2.omgangen i ovnen. Det kan du se litt an mens den varmes opp igjen 🙂
Laga denne første gangen ein søndag utan alle ingredienser i hus, så det vart tacolefser, kidneybønner, raudløk, squash og litt mindre bønner og mais, i tillegg til ein pose habanero tacokrydder over kjøtt og tomat – YUM!!!
Denne er blitt ein favoritt, litt forskjellig innhold kvar gang, og heilt suveren med litt salat og rømmesom lunsjmat på kurs =)
Hei Stine! Så flott! Og ja dette er virkelig en oppskrift du kan leke med – om du ikke har alle ingredienser for hånden er det bare å improvisere som du har gjort. Kjenner at det er på tide med en tex-mex pai her hjemme snart også 🙂
Stadig favoritt – i går blei det kidneybønner, store, kvite bønner og kikerter, og litt vårløk – fremdeles aldeles snadder =) Forrige gang blanda eg finraspa gulerøtter i tomatsausen. Tusen takk for at du deler sånne enkle, men likevel deilige oppskrifter <3
Så godt å høre Stine at du leker med oppskriften og at du finner nye kombinasjoner!
Høres godt ut med ekstra bønner!!
Stemmer det Anonym nr.2 – spisskumin finner du stort sett i alle større matbutikker i krydderhylla. Er du så heldig å ha en innvandrerbutikk i nærheten finner du den helt sikkert der og!
Spisskummin er ett krydder.. Du finner det blandt alle kryddrene i alle mat butikker 🙂
Hva i allverden er spisskummin og hvor finner man det i butikken?
Ser nydelig ut 🙂
Så meget god ut, må vel prøves.
Hola Magne!
Hyggelig at du har plukket innlegget til lesernes VG – forhåpentligvis inspireres mange til å lage tex mex pai!
Hola!
Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.
Hilsen Magne i VG