Dette er enkel men utrolig velsmakende julekake i form. Du trenger dog å ha syltet ingefær på glass, såkallt ‘stem ginger in syrup‘ som jeg tror jeg kjøpte på Meny eller Ica (sorry, husker ikke helt). Alle andre ingredienser har du sikkert for hånd i disse juletider.
Du trenger:
ingredienser
100g smør
100 brun farin
100g mørk sirup
100ml melk
200g hvetemel
1ts malt ingefær
1ts kanel
1ts bakepulver
1 egg
2 stykker (kuler) syltet ingefær, grovhakket + 2 ss av sirupen
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Ha smør, brun farin og sirup i en gryte og sett over svak varme. Rør til sukkeret har smeltet, ta av varmen, ha i melken og la det hele avkjøle noe.
Rør hvetemel, krydder og bakepulver godt sammen.
Ha egg, hakket ingefær og ingefærsirup i smørblandingen.
Rør det tørre med det våte og hell i en brødform dekket med bakepapir.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle helt på rist.
Pakk gjerne kaken godt i plast noen dager for at den da blir den enda bedre!
Ja, men Maud, da må du bare sette i gang og lage den selv 🙂
Smart!
Denne fikk jeg servert hos søsteren min igår. Den var utrolig god. Angrer på at jeg ikke tok med meg ett stykke hjem. Det hadde vært noe til teen nå 😉