Pepperkake-kake i form

Pepperkake-kake i form

Dette er enkel men utrolig velsmakende julekake i form. Du trenger dog å ha syltet ingefær på glass, såkallt ‘stem ginger in syrup‘ som jeg tror jeg kjøpte på Meny eller Ica (sorry, husker ikke helt). Alle andre ingredienser har du sikkert for hånd i disse juletider.

Du trenger:

ingredienser
  • 100g smør
  • 100 brun farin
  • 100g mørk sirup
  • 100ml melk
  • 200g hvetemel
  • 1ts malt ingefær
  • 1ts kanel
  • 1ts bakepulver
  • 1 egg
  • 2 stykker (kuler) syltet ingefær, grovhakket + 2 ss av sirupen
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Ha smør, brun farin og sirup i en gryte og sett over svak varme. Rør til sukkeret har smeltet, ta av varmen, ha i melken og la det hele avkjøle noe.

Rør hvetemel, krydder og bakepulver godt sammen.
Ha egg, hakket ingefær og ingefærsirup i smørblandingen.

Rør det tørre med det våte og hell i en brødform dekket med bakepapir.

Sett  i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle helt på rist.

Pakk gjerne kaken godt i plast noen dager for at den da blir den enda bedre!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 10. desember 2013

    Ja, men Maud, da må du bare sette i gang og lage den selv 🙂

  • Reply Janne 9. desember 2013

    Smart!

  • Reply Maud 8. desember 2013

    Denne fikk jeg servert hos søsteren min igår. Den var utrolig god. Angrer på at jeg ikke tok med meg ett stykke hjem. Det hadde vært noe til teen nå 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »