Asiatiske kjøttkaker

IMG_5032
Disse kjøttkakene skulle egentlig bli kjøttboller men jeg ble litt lat og formet de som kjøttkaker. Ikke at jeg angrer på det – kjøttkaker ligger mer stabilt i salatbladene og er dermed enklere å spise. Og apropos salatblader, du kunne også servere de i et pitabrød eller på en seng av nudler. En enkel stirfry av grønnsaker hadde også vært godt til kjøttkakene om du ønsker et varmere måltid. Hos oss valgte vi å legge alle elementene på bordet og så kunne alle forsyne seg som de ville – lignet litt på en fajita måltid bare med andre ingredienser. Anbefales!

Du trenger: (lager ca. 24 små kjøttkaker)

ingredienser
  • 100g strøkavring (eller panko om du har)

  • 800g kjøttdeig av svin

  • 3 vårløk, finhakket

  • 3cm fersk ingefær, raspet

  • 3 hvitløk, presset eller raspet

  • 1 liten rød chilli, renset for frø, finhakket

  • 1ss soyasaus

  • 1ts sesamolje

  • 2 egg
Serveres med
  • hodesalat blader

  • agurk skjært i fine strimler

  • fersk koriander, grovhakket

  • finhakket vårløk

  • finhakket chilli

  • sweet chilli saus
fremgangsmåte

Bland alle kjøttkakeingrediensene sammen i en bolle. Stek en liten bit av farsen i en stekepanne og smak. Juster smaken med salt eller pepper om du synes det er nødvendig. Form små kjøttkaker eller kjøttboller av farsen. Stek over god varme i en stekepanne (husk å ikke steke for mange samtidig, anbefaler maks 6 i stekepannen samtidig) og hold de varme i ovnen mens du steker resten. Serveres med tilbehøret.

Kommentarer

  • Reply Tutta 16. februar 2014

    Disse er utrolig gode! Tusen takk for oppskriften.

    • Reply Ina Johnsen 16. februar 2014

      Ja, ikke sant!
      Det trygles her hjemme om at jeg må lage de igjen snarest…
      De er forreseten greie å fryse!

  • Reply ninabakke 16. januar 2014

    SÅ lekkert 🙂

    • Reply Ina Johnsen 14. februar 2014

      Tusen takk 🙂 Nina – det beste er at de smaker enda bedre 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »