Eplekake med valnøtter

eplekake

Kaker, som middager trenger ikke være kompliserte og denne kaken kunne settes inn under kategorien hverdagskake. Nå er ikke jeg tilhenger av å spise kake hver dag, til det så er jeg altfor lite glad i trening dessverre. Men om man skulle ha behov eller lyst på en kake som er kjapp å lage, har en noe rustikk utseende og full av smak, er eplekake med valnøtter noe for deg. Hvis du i tillegg er  glad i kombinasjonen epler og nøtter, ja, da er denne kaken midt i blinken!

Du trenger:

ingredienser
  • 125g smør
  • 200g sukker
  • 1ts vaniljessens
  • 2 egg
  • 200g hvetemel
  • 50g kruskakli
  • 1ts bakepulver
  • 125ml melk
  • 2 epler, grovraspet
  • 100g valnøtter, grovhakket
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Rør smør og suker hvitt. Tilsett egg, et om gangen. Rør inn vaniljeessens. Bland hvetemel, kruskakli og bakepulver sammen i en skål. Bland melblandingen og melk inn i røren i omganger. Begynne og avslutt med melblandingen. Brett inn epler og valnøtter.

Ha deigen opp i en brødform, ca. 10 x20cm som er dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. en time, test med kakepinne før du tar den ut av ovnen. Kakepinnen skal komme ut ren.

La kaken avkjøle helt før den skjæres i skiver for servering.

eplekake
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »