En langpannekake som du skjærer opp i ruter og strør med melisglasur (mest for utseendets sin skyld for kaken er søt nok uten…) og som smaker av vanilje og kanel det er vel noe de fleste kan like. Om du skal ha glasur eller ikke kan du bestemme helt på slutten.
Enkel kanelkake
Du trenger, for én kake i langpanne (ca. 30x20cm):
ingredienser
150g sukker
50g brun farin
150g smør, myk
3 egg
1ts vaniljeekstrakt
300g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Fyll
1 ss kanel
1 ss sukker
Glasur
150g melis
melk
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Rør sukker, brun farin og smør lett og luftig. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt inn. Rør inn vaniljeekstrakt. Sikt hvetemelet sammen med bakepulveret og rør inn i deigen.
Dekk langpannen med bakepapir og fordel halvparten av deigen i formen, så jevnt som mulig. Lag fyllet ved å blande kanel og sukker sammen. Strø blandingen jevnt over deigen. Bruk en skje til å fordele resten av deigen klattvis over kaken. Det vil se sånn ut
Sett kaken i forvarmet ovn og stek i 20-25 minutter til den er gjennomstekt. Sjekk med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle i formen.
Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og skjær kaken i ruter.
Sånn ser den da ut og her kan du stoppe hvis du ikke vil gi den litt pynt på toppen med melisglasur. For å lage glasuren blander du melisen med bittelitt melk. Begynn med 1 ss melk, til du har en jevn og rennende (men ikke for rennende glasur). Bruk en skje til å for å fordele glasuren stripevis over kaken. Da vil kaken din se sånn ut:
La glasuren stivne før du stabler kakestykkene i en kakeboks for oppbevaring.
Skal prøve meg på denne, men tenkte deg kanskje hadde vært godt med hakkede mandler på toppen. Hvordan går man fram da siden deigen legges som klumper på toppen. Stør jeg det på like før den er ferdig eller er det andre tips? Har ikke så god erfaring med baking ennå, men tenkte det kunne bli godt.
Hei Therese
Jeg hadde strødd mandler på toppen av kaken før det gikk i ovnen.
Alternativt kan du også strø mandler på toppen av kanelfyllet, før du klatter resten av deigen på toppen.
Lykke til!
oma
Fikk plutselig kaffebeøk og slang i hop til denne kaken, fikk masse skryt av den, og barna har nå sørget for at det ble tomtTakk for at du deler oppskriftene dine
Hei Anne Cathrine
Ja, det kan du!
Jeg liker å brunt sukker for da blir fyllet ekstra brunt i tillegg til at du får en litt mer karamellisert smak.
hilsen
ina
Hei Kristina
Nei, vaniljeekstrakt er godt men ikke avgjørende for oppskriften.
Sløyf det om du ikker har det eller bruk en ts eller to med vaniljesukker.
Hei Ina.
Prøvde å bake denne på jobb denne uken,(jeg er kokk) og den ble fryktelig tørr. Bare lurer på om det skulle vært noe væske i den..?
Men ellers var den knallgod på smak!
Hei og takk for at du advarer mot BARE posekaker. Jeg er så enig med deg! Var på leting etter ei sommetkake og fant denne kanelkaka. Skal bakes nå, og tenkte å ka litt kokt rabarbra ilag med. Her i nord er den ikkje træna enda, så jeg koker litt i dag. Rabarbraen var sprø og krispig….skulle tro det var vår. Elendig vår og ikkje noe sommer her ennå…. Men det kommer noen dager snart og da trenger jeg ei kake til kaffen. Takk for oppskrift og fin blogg! Fortsatt god sommet ønskes fra Inger!
Ah, det er det evige spørsmålet… Kaken kan godt stå en dag tenker jeg, må du la den stå lengre hadde jeg satt den i frysen. Ikke det at den ikke er god når den er noen dager gammel, men ferskt er best i dette tilfellet Linda.
Åh, får vann i munnen – ja, når jeg neste gang skal kvinner meg opp til å prøve å bake en kake, MÅ det bare bli denne! Storkoser meg med Eltefritt brød-boken din – må vel investere i den nye også etter hvert. Selv kløner som meg klarer å få til brødene dine! Tusen takk for all inspirasjon, Ina! 🙂
Hei Kristin
Å kom igjen Kristin, du klarer det!
Og kanelkaken er virkelig en god oppskrift å starte med – veldig enkelt.
Klarer du å bake brød klarer du iallfall å bake maker. Prøv også brownies i boken eltefritt – de er også enkle og vanvittig gode!!
Og takk for kommentar – hyggelig å høre at du blir inspirert!
hei Jorunn
Så bra, elsker å høre at oppskriftene brukes 🙂
Og takk for gratulasjoner, gleder meg masse å endelig holde den i hendene, veldig spennende 🙂
Skal prøve meg på denne, men tenkte deg kanskje hadde vært godt med hakkede mandler på toppen. Hvordan går man fram da siden deigen legges som klumper på toppen. Stør jeg det på like før den er ferdig eller er det andre tips? Har ikke så god erfaring med baking ennå, men tenkte det kunne bli godt.
Hei Therese
Jeg hadde strødd mandler på toppen av kaken før det gikk i ovnen.
Alternativt kan du også strø mandler på toppen av kanelfyllet, før du klatter resten av deigen på toppen.
Lykke til!
oma
Fikk plutselig kaffebeøk og slang i hop til denne kaken, fikk masse skryt av den, og barna har nå sørget for at det ble tomtTakk for at du deler oppskriftene dine
Jeg lagde kaken i dag, lagde fyll av smør, sukker og kanel, ble kjempegod 🙂
Å så deilig!
Får ikke helt fyll og bilde til å stemme 🙂 på bilde ser det ut til å vært brukt mer enn 1ss kanel og 1ss sukker.
Hei Marianne
Ser den, men det skal stemme. Synes du dog det er for lite er det bare å øke på med både kanel og sukker.
God bakst!
ina
Kan man bruke vanlig sukker om man ikke har brunt?
Den så veldig god ut
Hei Anne Cathrine
Ja, det kan du!
Jeg liker å brunt sukker for da blir fyllet ekstra brunt i tillegg til at du får en litt mer karamellisert smak.
hilsen
ina
Hei denne så kjempegod ut! Bare lirte på om jeg må ha vaniljeekstrakt i.. for det har jeg dessverre ikke
Hei Kristina
Nei, vaniljeekstrakt er godt men ikke avgjørende for oppskriften.
Sløyf det om du ikker har det eller bruk en ts eller to med vaniljesukker.
Lykke til!
ina
Hei
Denne kaken ser god ut og planlegger å bake den i helgen
Tenkte å bruke en stor langpanne ( 30×40), har du prøvd det?
Hei Lena
Jeg brukte en panne som var 30x20cm. Skal du bruke en panne som er dobbel så stor anbefaler jeg at du også dobler oppskriften 🙂
Lykke til!
Hei Ina.
Prøvde å bake denne på jobb denne uken,(jeg er kokk) og den ble fryktelig tørr. Bare lurer på om det skulle vært noe væske i den..?
Men ellers var den knallgod på smak!
Hei Ingunn
Nei, det er i grunnen en noe tørr kake – litt kjeks aktig om man skal si det sånn 😉
Ok. Takk for svar. Da veit jeg det.
Du har forresten en veldig fin blogg. Finner mye inspirasjon til jobb her!
Ha en fin dag.
Tusen takk Ingunn – glad for at du finner inspirasjon her!
Hei og takk for at du advarer mot BARE posekaker. Jeg er så enig med deg! Var på leting etter ei sommetkake og fant denne kanelkaka. Skal bakes nå, og tenkte å ka litt kokt rabarbra ilag med. Her i nord er den ikkje træna enda, så jeg koker litt i dag. Rabarbraen var sprø og krispig….skulle tro det var vår. Elendig vår og ikkje noe sommer her ennå…. Men det kommer noen dager snart og da trenger jeg ei kake til kaffen. Takk for oppskrift og fin blogg! Fortsatt god sommet ønskes fra Inger!
Hei Inger!
ja ikke sant – det trenger ikke BARE være posekaker på kakebordet.
Håper du fikk fin sommer omsider!!
Hei Ina
Skal smøret smeltes flytende eller bare være fast men mykt?
Hei Tor
Smøret skal ikke smeltes. Ta den gjerne ut av kjøleskapet en liten stund før du skal bruke den slik at den er litt myk.
Hei:) Nå har jeg akkurat laget kanelkaken din. Hvordan er det best og oppbevare denne over natten?
Hei Janne
Kakeboks er alltid lurt 🙂
For meg ser det ut til at den forma er en del større enn 20×30? Tror jeg burde laget dobbelt deig.. men nydelig kake 🙂
For å være helt nøyaktig Maria, måler den 22×32 cm – jeg rundet litt nedover 🙂
Hvilken type vaniljeekstrakt brukes?
Jeg har bare sett en type vaniljeekstrakt til salgs i Norge – mener du produsent Eli?
Kan jeg lage deigen klar idag for så å steke den i morgen..?
hei Hedda
Jeg hadde ikke gjort det. Gjør heller alle ingrediensen klare slik at det går kjapt å blande alt sammen dagen du kan bake 🙂
Laget en gluten- og melkefri variant av denne i går – magisk god!
Herlig! Har linket til oppskriften din på fjes 🙂
Kjempegod kake! Tilsatte ca 1dl kefir i deigen, det gjorde at den holdt seg saftig i flere dager i kjøleskapet
Så smart Nina!!
Kan jeg bytte brunsukker med hvit vanlig sukker?
Det kan du Ida, smaken blir litt annerledes men fortsatt god 🙂
Kan denne stå en dag eller to før den spises, eller blir den fort tørr?
Ah, det er det evige spørsmålet… Kaken kan godt stå en dag tenker jeg, må du la den stå lengre hadde jeg satt den i frysen. Ikke det at den ikke er god når den er noen dager gammel, men ferskt er best i dette tilfellet Linda.
Hei. Skal den være ganske flat?
Hei Torhill
ja, det skal den, 4cm høy blir den sånn circa….
Fungerer det med eggerstatning i denne oppskriften? Eventuelt anere tips til hva jeg kan bruke som erstatning? 🙂
hei Marthe
Jeg har aldri brukt eggerstatnig – du må nesten bare prøve deg frem 🙂
Hei! Har en formening om at denne også kan bli kjempegod med epleterningerr oppå kanelfyllet,- hva tror du? 🙂
Epleterninger høres knall ut Tonje 🙂
Hvor stor form skal brukes til kanelkaka.
Heisann Kari – det står i oppskriften (helt øverst) – en form på ca 20x30cm 🙂
Denne kaka er knallgod! Har bakt den flere ganger.
Det liker jeg å høre Elisabeth 🙂 🙂
Har allerede laget denne tre ganger i løpet av den siste uka. En klar suksess, med andre ord 🙂
Wow Jorunn – tre ganger? Håper du ikke har spist alt selv men har vært flink og delt med andre 🙂
Åh, får vann i munnen – ja, når jeg neste gang skal kvinner meg opp til å prøve å bake en kake, MÅ det bare bli denne! Storkoser meg med Eltefritt brød-boken din – må vel investere i den nye også etter hvert. Selv kløner som meg klarer å få til brødene dine! Tusen takk for all inspirasjon, Ina! 🙂
Hei Kristin
Å kom igjen Kristin, du klarer det!
Og kanelkaken er virkelig en god oppskrift å starte med – veldig enkelt.
Klarer du å bake brød klarer du iallfall å bake maker. Prøv også brownies i boken eltefritt – de er også enkle og vanvittig gode!!
Og takk for kommentar – hyggelig å høre at du blir inspirert!
Denne må prøves i morgen. Så kjempe god ut.
Herlig Lise – I like! 🙂
Denne så kjempegod ut! Skal prøves ut i morgen 🙂 Gratulerer også med boka!
hei Jorunn
Så bra, elsker å høre at oppskriftene brukes 🙂
Og takk for gratulasjoner, gleder meg masse å endelig holde den i hendene, veldig spennende 🙂