Enkel indisk curry med kyllinglår

Enkel indisk curry med kyllinglår

Jada, det er på tide å hente frem noen eksotiske oppskrifter i høstmørket for å løfte litt på stemningen. Bare innrømm det med en gang – får du dette servert til middag en kald, våt og mørk høstdag, ja, da kommer du i litt bedre humør ikke sant?

Her får du oppskriften på en enkel indisk curry med kyllinglår. Kyllinglår har det beste kyllingkjøttet synes nå jeg og er et relativt rimelig kjøtt. Vær bevisst på hva slags kylling du kjøper – lurer du på om du er en bevisst kjøper kan du lese denne artikkelen.

Retten lages i to steg – kyllingen marineres (fra en halvtime til overnatten) og stekes i ovnen mens sausen lages for seg. Når kyllingen har fått fin farge i ovnen og sausen er laget kombineres sausen med kyllingen og det hele koker videre til kyllingen er gjennomstekt. Enkelt ikke sant? Er du flink til å planlegge kan du legge kyllinglårene i marinaden kvelden før. Men fortvil ikke, det holder også med en halvtime – akkurat nok tid til å forberede ingrediensene til sausen og for ovnen til å bli varm.

for 4-6 personer trenger du

ingredienser
  • 6 kyllinglår, delt i to
  • 150ml yoghurt naturell
  • 1 ss frisk ingefær, revet
  • 3 hvitløksfedd, revet
  • 1 ts salt
  • litt pepper
Til curryen
  • olivenolje til steking
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 cm lang stykke frisk ingefær, skrellt og finhakket
  • 1 rød chili, finhakket (uten frø om du ikke liker det for spicy), alternativt kan du bruke litt chillipulver
  • 1 løk i skiver eller  finhakket
  • 2 ss tomatpuree
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts paprika
  • 2 bokser a 400g hakkede, hele eller cherrytomater
  • 1 boks a 400 g kokosmelk
  • vann
  • salt etter smak
  • 100 g frisk spinat
  • frisk koriander til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp 200C

Lag marinaden. Bland yoghurt, ingefær, hvitløk, salt og pepper sammen i en skål. Ha kyllingen i en pose og hell marinaden over. Lukk posen og fordel marinaden over kyllingstykkene ved å bevege og gni litt på posen. Sett posen på en tallerken (i tilfelle posen lekker) og sett kjølig over natten. Alternativt kan du la kyllingen marinere på kjøkkenbenken en halvtimes tid mens du forbereder ingrediensene for sausen og venter på at ovnen skal bli varm.

Ta kyllingen ut av marinaden og legg de i en stor ildfast form.  Kast resten av marinaden og sett kyllingen  i forvarmet ovn.

Lag sausen. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek hvitløk, ingefær og chili, til hvitløken har fått litt farge (dette går raskt ved sterk varme). Tilsett løken og tomatpuree og stek videre et par minutter. Tilsett krydder, stek et par minutter til. Hell tomater i stekepannen, vær forsiktig, det vil sprute litt. Fyll den ene boksen med vann og hell det også opp i stekepannen. Rør forsiktig og la det hele småkoke en 10 -15 minutters. Rør inn kokosmelken og smak til med salt evt. litt chilipulver om du ønsker det sterkere.

Du kan nå velge å gjøre to ting. Du kan helle sausen over kyllingen og la det hele steke videre i ovnen, eller ta kyllingen ut av ovnen, legge det opp i sausen og la det koke videre på komfyren. Personlig synes jeg det er lettere å gjøre retten ferdig i ovnen, men det er opp til deg. La kyllingen småkoke videre i sausen til det er gjennomstekt (test den største kyllingbiten før du tenker å servere). Rør spinaten forsiktig inn i sausen like før servering.

Pynt kyllingen med friske korianderblader og server med ris og/eller naan brød.

 

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift hentet fra boken Aarti Paarti skrevet av Aarti Sequeira – anbefales!

Kommentarer

  • Reply Wenche 9. januar 2017

    Totalt smakløst!!!
    Finnes ikke smak av curry i det hele tatt. Ikke rart det med så små kryddermengder.
    Denne oppskriften må justeres betydelig

    • Reply Mat På Bordet 11. januar 2017

      Hei Wenche
      Folk er forskjellig og en oppskrift er der for å justeres. Ta den som et utgangspunkt og legg til så mye krydder du bare vil.
      Slik oppskriften er gjengitt her passer den min familie.

  • Reply Ingrid 26. september 2016

    Hei!
    Fikk lyst til å bytte ut kylling med fiskefileter. Tror du det kan fungere?

    Mvh
    Ingrid

    • Reply Mat På Bordet 27. september 2016

      Fisk i curry er kjempegodt Ingrid! Bruk gjerne denne curryen som base og legg fisken pent i mot slutten av steketiden. Blir godt det!

  • Reply Camilla 25. september 2016

    Ser kjempegodt ut. Men hvordan deler man kyllinglårene i to..?

    • Reply Mat På Bordet 26. september 2016

      hei Camilla! Skjønner at du er litt forvirret. Kyllinglåret består av to deler – overlår og klubbe. Det er noen produsenter som kaller klubben for kyllinglår men det er feil. Her finner du en oversikt over styknigsdeler på kyllingen :https://ndla.no/nb/node/153023

  • Reply Ellis 22. september 2016

    Hei Ina! Kan jeg bruke kyllingfileeter isteden for lår? Samme framgangsmåte? Vil lage ikveld og gubben har kjøpt fileeter og ikke lår

    • Reply Mat På Bordet 24. september 2016

      hei Ellis! Ikke noe problem å bruke kyllingfileter istedet. Så får gubben kjøpe lårfileter neste gang 🙂

  • Reply Indisk i kveld 9. april 2016

    Nå fant jeg spinaten i oppskrifta

    • Reply Mat På Bordet 12. april 2016

      Det var godt at du fant ut av det – håper det smakte!

  • Reply Indisk i kveld 9. april 2016

    Hei! Denne ser veldig god ut, så jeg er i gang! Men jeg finner ikke ut når spinaten skal i gryta? Håper på raskt svar

  • Reply Monica 15. januar 2016

    Jeg skjønner ikke helt – skal man både ha hermetiske tomater og cherrytomater?

    • Reply Mat På Bordet 15. januar 2016

      Hei Monica!
      Nei, du får cherrytomater på boks – bruk altså hakkedetomater på boks eller cherrytomater på boks 🙂
      Lykke til!

      • Reply Monica 16. januar 2016

        Aha! Det visste jeg ikke om cherrytomater. Tusen takk for svar 🙂 Nå går jeg i gang med å kokkelere. Gratulerer med pris! 🙂

        • Reply Mat På Bordet 16. januar 2016

          Så bra Monica og takk for gratulasjonen 🙂

  • Reply Cynthia 9. oktober 2015

    testet hjemme i dag med stor resultat hjemme i dag. En 9 åring som nå «elsker» indisk mat 🙂

    • Reply Mat På Bordet 10. oktober 2015

      Så gøy å høre Cynthia 🙂

  • Reply Kristine Eriksen 31. juli 2015

    Hvor lang tid tar hele retten ca?
    MAO, Hvor lang tid tar kyllingen i ovnen totaltsett?

    • Reply Mat På Bordet 2. august 2015

      Hei Kristine
      Beregn alt fra 30-50 minutter alt ettersom størrelsen på kyllinglårene.
      Sjekk den største kyllinglåren før du serverer 🙂

  • Reply Camilla 28. februar 2015

    Kan man erstatte kokosmelken med noe? Er ikke så begeistret for det!

    • Reply Ina Johnsen 28. februar 2015

      Hei Camilla
      Kokosmelken er ikke så fremtredende i smak, så jeg hadde absolut anbefalt at du bruker det. Retten blir liksom ikke helt det samme uten.
      Men, hvis du ikke skal bruke det må du ersatte 400ml væske med noe annet – en boks tomater til for eksempel. Vil du runde av smaken kan du bruke litt matfløte. Men, som sagt, jeg anbefaler kokosmelken 🙂

  • Reply Grete Furnes 21. februar 2015

    Hei, hva gjør du med marinaden? Skyller du den av evt? Gleder meg til denne: )
    Mvh Grete

    • Reply Ina Johnsen 22. februar 2015

      Hei Grete
      Ja, skjønner at det ikke står helt klart i oppskriften – dette er nå rettet.
      Kyllingen taes ut av marinaden (ikke skyll den) og legges i formen.Resten av marinaden som er gjenværende i posen kaster du.
      Lykke til – håper det smaker!

  • Reply Inger Marie Grini 25. november 2014

    Hei,
    jeg ble fristet, men lurer. Ser på bildet at kyllingen har stekeskorpe. Kanskje ble den slik av å stå i ovnen? Du stekte den ikke litt før du la den i formen?

    Så lyst til å forsøke denne:)
    beste hilsen
    inger marie

    • Reply Ina Johnsen 26. november 2014

      Hei Inger Marie
      Kyllingen fikk stekeskorpen av å stå i ovnen ja 🙂
      Lykke til!

    • Reply Ragnhild Johansen 15. januar 2021

      Hvor er curryen? Ser den ikke i oppskriften!

      • Reply Mat På Bordet 19. januar 2021

        Hei Ragnhild
        Curry er navnet på retten – «Curry er en fellesbetegnelse på en rekke forskjellige aromatiske matretter, mest kjent fra det indiske og thailandske kjøkken»
        Karri – en krydderblanding som ofte brukes i curry – har jeg ikke brukt her, men heller diverse krydder som også er typisk brukt i en curry.
        Håper at det var oppklarende.
        hilsen
        ina

  • Reply Eva Johansen 16. november 2014

    Denne retten smakte kjempegodt. Mange gode smaker som ble til et deilig måltid. Takk for oppskriften.

    • Reply Ina Johnsen 17. november 2014

      Hei Eva
      Så godt å høre at det smakte – veldig hyggelig med tilbakemelding!!
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »