Hjemmelaget twix

hjemmelaget twix

Hjemmelaget twix, eller millionaire’s shortbread som det også heter er kort fortalt en konfekt bestående av tre lag. På bunnen finner du ett lag med shortbread, en kakebunn bestående av mel, smør og sukker. Så følger ett lag med karamell laget med kondensert melk som igjen dekkes med et lag sjokolade, gjerne mørk. Strør du salt på toppen av det igjen så viker du litt fra originaloppskriften (og konseptet), men skitt og, salt og karamell er så godt!

Konfekten er enkel å lage, men beregn litt tid. Bunnen skal bakes og avkjøles. Karamellen må avkjøle på toppen av kakebunnen før du kan helle sjokoladen på toppen. Gjør de forskjellige stegene mellom slagene, så har du laget det uten å tenke noe videre på tidsbruken.

ingredienser
Til kakebunnen
  • 225g hvetemel
  • 175g kaldt smør
  • 75 g sukker
Til karamellen
  • 1 boks - 400g - sukret kondensert melk*
  • 150g smør
  • 100g lys sirup
Til sjokoladen
  • 300g kokesjokolade
  • havsalt - valgfritt
fremgangsmåte

* et lite tips – sukret kondensert melk kjøpes billigst i en innvandrerbutikk

ovn temp 150C

Kle en 23x23cm kakeform med bakepapir. Har du ikke nøyaktig en slik form kan du bruke en form med ca. samme grunnflate (også rund).

Ha hvetemel og smør i en food processor og kjør til en smulelignende masse. Tilsett sukker og bland. Hell blandingen i kakeformen (se bilde) og press godt ned med fingrene eller baksiden av en skje.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Den skal ha fått litt farge. (se bilde) men ikke mye. La den avkjøle i formen.

hjemmelaget twix

Lag karamellen. Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Varm opp blandingen over middelsvarme til smøret er smeltet og du har en glatt, jevn blanding. Sett opp varmen og la blandingen koke opp. Rør mens karamellen koker. Karamellen er ferdig når den har fått en fin gyllen farge og har tyknet noe. La den avkjøle noe (da vil den tykne mer) og hell over den avakjølte kakebunnen (se bilder).

Fordel karamellen slik at hele kakebunnen er dekket. La karamellen avkjøle helt.

Smelt sjokoladen over vannbad. Hell sjokolade over den avkjølte karamellen og fordel den (gjerne med litt bølgestruktur) slik at karamellen er dekket. Strø over havsalt om ønsket.

La konfekten avkjøle til sjokoladen har stivnet.

hjemmelaget twix

Oppbevarer gjerne konfekten kjølig. La den komme til romtemperatur før servering. Skjær den opp i små ruter som konfekt eller større stykker for å ha med på tur.

Masse kalorier i denne her – del derfor med så mange som mulig – de vil elske deg for det !

 

Oppskiftskilde: BBC food

Kommentarer

  • Reply Camilla Mittet 16. februar 2020

    Hei! Har du forsøkt å bake denne bunnen med brunt sukker, i så fall ble det bra? Skal feire en bursdag i dag og jeg har feilberegnet sukkermengden i hus – og det er søndag…

    • Reply Mat På Bordet 17. februar 2020

      hei Camilla
      Nei, det har jeg ikke, men det burde ikke by på noen problemer.
      hilsen
      ina

  • Reply Stine 23. juli 2017

    Finner ingenting om hvor mye ovnen skal stå på

    • Reply Mat På Bordet 28. juli 2017

      Hei Stine!
      150 grader – står under ingredienslisten 🙂

  • Reply Angelica 10. desember 2015

    Kan disse fryses? Evt hvor lenge er de holdbare?

    • Reply Mat På Bordet 14. desember 2015

      Hei Angelika
      Nei, disse kan ikke fryses. Holdbarhet som sjokolade ellers 🙂

  • Reply Vilde 24. januar 2015

    Bunnen står i ovnen nå, dette blir topp motivasjonskonfekt for ungen på skitur i morgen!

    • Reply Ina Johnsen 24. januar 2015

      Så lur du er Vilde!
      ‘Blir du ikke med på skitur, blir det ingen hjemmelaget twix’ bør jo funke supert !! 🙂
      God tur!

  • Reply Marie Roald 22. januar 2015

    Åh dette så nydelig ut! Twix var favorittsjokoladen min en laaaang stund!

    • Reply Ina Johnsen 22. januar 2015

      Min og Marie – selv om Snickers lå ganske høyt på lista den og 🙂

  • Reply Elin 22. januar 2015

    Ai, ai, ai, noe så fristende! 🙂
    Hvor har du kjøpt kakeformen (på utkik etter en slik)?

  • Reply Jane H. Johansen 22. januar 2015

    Oi oi oi, dette så jo bare supergodt (og akkurat passe usunt) ut! 😉 Nydelige bilder også, som alltid 😀

    • Reply Ina Johnsen 22. januar 2015

      Hei Jane
      he, he, helt sant, supergodt og akkurat passe usunt 🙂
      God helg!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »