Arme riddere i form

arme riddere i form

Jeg elsker retter som kan forberedes på forhånd, gjør ikke du?

Tenk å stå opp en lørdags- eller søndagsmorgen sette noe i ovnen, dekke bordet i ro og mak, finne frem avisen, lage en kopp kaffe, sette på favorittmusikken mens huset langsomt fylles med duften av god frokost. Deilig ikke sant?

Eller hva med å invitere til en stressfri brunch?

Vel, her er en oppskrift for deg – arme riddere i form. Kjenner du til arme riddere fra før så vet du at dette er brød (gjerne gammelt) som er dyppet i en eggblanding og stekt i litt smør.

Med denne oppskriften slipper du å stå og steke en etter en, du slipper faktisk å steke helt og holdent. Disse armeriddere forberedes kvelden før, oppbevares kjølig over natten og kan settes i ovnen om morgenen. 40 minutter senere er frokosten klar. Enkelt ikke sant?

Sett frem det du har av tilbehør – jeg har laget et lite forslag på tilbehør under oppskriften – det gjør det hele litt staselig. Eller hold det enkelt med et lite utvalg tilbehør, alt etter anledning og humør.

for 4-6 porsjoner trenger du

  • 7-9 tykke skiver brød *
  • 6 egg
  • 3 dl melk
  • 2ss honning

 

*bruk det du har av brød – gjerne rester – om det er grovt eller fint eller en blanding spiller ingen rolle.

forslag til tilbehør

  • bringebær, blåbær. jordbær, skogsbær, osv
  • skivede bananer, stekte epler, plommer, osv.
  • hakkede mandler, hasselnøtter, osv
  • syltetøy, honning, lønnesirup, osv
  • créme fraîche, yoghurt, ricotta, osv
  • melis, rosiner, osv.

 

Arme riddere i form

Ovn temp 180C

Smør en brødform eller kle den med bakepapir.

Skjær brødet i terninger ca. 2x2cm store. Ha de i formen. Rør sammen egg, melk og honning og hell over brødet. Dekk til formen og sett kjølig over natten.

Neste morgen setter du formen i forvarmet ovn og steker i 30-40 minutter. Brødet vil heve seg noe under stekingen. Sjekk om det er ferdig ved å teste med kakepinne – den skal være tørr og varm.

Løft armeriddere ut av formen og skjær i skiver. Alternativt kan man forsyne seg direkte av formen med stor skje.

Server med masse forskjellig tilbehør.

Kos deg med en fantastisk start på dagen!

arme riddere i form

 

Kommentarer

  • Reply Mette Meyer 26. oktober 2021

    Denne oppskriftene er en klassiker. Jeg lager den alltid når vi har gjester til frokost. Så enkel, lages på forhånd og så ufattelig god!
    Tusen Takk Ina

    • Reply Mat På Bordet 27. oktober 2021

      Så utrolig hyggelig å høre Mette – takk for fin tilbakemelding!
      ina

  • Reply Silje Linnerud 27. april 2016

    Hvor mange personer er det denne oppskrifte holder til tenker du? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      6- 8 personer Silje, kommer litt an på hvor sultne de er 🙂

  • Reply Annike Methlie 5. oktober 2015

    Hei
    Er det bare innmaten i de gamle brødskivene du bruker?

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Det kan du i grunnen bestemme selv Annike. Jeg liker å ta med skorpen, og siden dennen ‘trekker’ hele natten så blir de nesten like myke som resten av brødet.

  • Reply Renate 7. mars 2015

    Hei, dette så supergodt og veldig smart ut! Arme riddere skal jo gjerne ha litt kanel og kardemomme også – hvordan tror du dette er å tilsette i denne oppskriften?

    • Reply Ina Johnsen 8. mars 2015

      Hei Renate
      Du kan gjerne blande kanel og kardemomme i eggblandingen.
      Alternativt kan du serevere kanel som tilbehør….

  • Reply eva bræden 7. mars 2015

    Flott! Da skrider jeg til verket snart;-)))

  • Reply eva bræden 7. mars 2015

    Hei,
    Ser godt ut! Tenker å prøve dette i morgen, men hva mener du med å skjære brødet i ruter? Er det kun på toppen eller mener du at skivene skjæres i biter? På bildene ser det ut som en hel loff…

    • Reply Ina Johnsen 7. mars 2015

      Hei Eva
      Jeg mener egentli terninger – skal rette det i oppskriften.
      Det stemmer at det ser ut som en loff, men brødterningene ‘smelter’ sammen etter å ha stått overnatten i eggblandingen for så å stekes.
      Lykke til – håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »