Enda en enkel gryterett – kyllingcurry med søtpotet – og peanøtter! Yepp, det er peanøttsmør i sausen og peanøtter strødd på toppen som pynt (det la du kanskje merke til allerede).
Alt som skal til er litt steking av grønnsaker, før du heller opp i ingrediensene for sausen. Kyllingen legges i sausen og kokes nesten ferdig og tilslutt kommer søtpotetene. Smak til mot slutten av steketiden og retten er klar for servering. Minimalt med arbeid altså!
ingredienser
150g peanøttsmør
2 løk, grovhakket
50 g fersk ingefær, skrellt og grovhakket
1 ss spisskumin
2 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts cayennepepper
en boks á 400g kokosmelk
en buljongterning rørt ut i 500ml vann
1.5 kg kyllinglår, uten skinn
500g søtpotet, skrellt i store terninger
Til pynt
grovhakket frisk koriander
grovhakkede peanøtter
fine skiver fersk chilli, gjerne rød
fremgangsmåte
Ha peanøttsmør, løk, ingefær, spisskumin, malt koriander, gurkemeie og cayennepepper i en liten food processor og kjør til du har en jevn pasta. Dette kan også gjøres med en stavmikser.
Varm opp en stor gryte, ha i litt olje og stek krydderblandingen noen minutter på høy varme. Rør, slik at det ikke fester seg på bunnen.
Tilsett kokosmelken og buljongen. Rør. Ha i kyllingen, sett på lokk og la curryen småkoke ca. 45 minutter. Rør av og til.
Tilsett søtpoteter, rør forsiktig rundt og la det koke til søtpoteten er mør, ca. 15 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Server direkte fra gryta eller hell over i en serveringsskål. Pynt med frisk koriander, peanøtter og chilli.
Server med ris eller naanbrød og gjerne noen limebåter.
alternativ til peanøtter? har en med nøtteallergi i huset… han tåler mandler,,vil det bli godt?
Hei,
Hvor mange er denne oppskriften til?
Hei Ingrid
Dette er for 4-6 personer.