Kyllingcurry med søtpotet

kyllingcurry med søtpotet

Enda en enkel gryterett – kyllingcurry med søtpotet – og peanøtter! Yepp, det er peanøttsmør i sausen og peanøtter strødd på toppen som pynt (det la du kanskje merke til allerede).

Alt som skal til er litt steking av grønnsaker, før du heller opp i ingrediensene for sausen. Kyllingen legges i sausen og kokes nesten ferdig og tilslutt kommer søtpotetene. Smak til mot slutten av steketiden og retten er klar for servering. Minimalt med arbeid altså!

ingredienser
  • 150g peanøttsmør
  • 2 løk, grovhakket
  • 50 g fersk ingefær, skrellt og grovhakket
  • 1 ss spisskumin
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts cayennepepper
  • en boks á 400g kokosmelk
  • en buljongterning rørt ut i 500ml vann
  • 1.5 kg kyllinglår, uten skinn
  • 500g søtpotet, skrellt i store terninger
Til pynt
  • grovhakket frisk koriander
  • grovhakkede peanøtter
  • fine skiver fersk chilli, gjerne rød
fremgangsmåte

Ha peanøttsmør, løk, ingefær, spisskumin, malt koriander, gurkemeie og cayennepepper i en liten food processor og kjør til du har en jevn pasta. Dette kan også gjøres med en stavmikser.

Varm opp en stor gryte, ha i litt olje og stek krydderblandingen noen minutter på høy varme. Rør, slik at det ikke fester seg på bunnen.

Tilsett kokosmelken og buljongen. Rør. Ha i kyllingen, sett på lokk og la curryen småkoke ca. 45 minutter. Rør av og til.

Tilsett søtpoteter, rør forsiktig rundt og la det koke til søtpoteten er mør, ca. 15 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Server direkte fra gryta eller hell over i en serveringsskål. Pynt med frisk koriander, peanøtter og chilli.

Server med ris eller naanbrød og gjerne noen limebåter.

kyllingcurry med søtpotet

 

Kommentarer

  • Reply may connie 16. juni 2015

    alternativ til peanøtter? har en med nøtteallergi i huset… han tåler mandler,,vil det bli godt?

  • Reply Ingrid 20. mars 2015

    Hei,

    Hvor mange er denne oppskriften til?

    • Reply Ina Johnsen 21. mars 2015

      Hei Ingrid

      Dette er for 4-6 personer.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »