Du har vel sikkert spist en brownie. Men, har du noen gang vært nysgjerrig på hva en brownie ville smakt som om man lagde den med hvit sjokolade?
Vi har vært på en liten hvit sjokolade kick her i huset. Ikke noe fancy, bare vanlig hvit sjokolade fra Freia som man finner i bakeavdelingen. Meningen var selvsagt å bake med den, men den har på forunderlig hvis forsvunnet (les : blitt spist) innen jeg skal i gang med bakingen. Men nå altså, har tiden kommet og jeg rakk å bake med den før noen andre fikk kloa sjokoladen.
Resultatet er en luftig, saftig og lys brownie. For å gjøre litt mer ut av den tenkte jeg å ha opp i mørke sjokoladebiter slik at den skulle være litt spettet, men bestemte meg heller å smelte sjokoladen, helle den på toppen før steking og røre den lett rundt i deigen. Det ble bra det!
For én kake trenger du:
ingredienser
200g sukker
4 store egg
200g smeltet smør, avkjølt*
200g smeltet hvit sjokolade, avkjølt*
150g hvetemel
100g smeltet mørk sjokolade, avkjølt*
fremgangsmåte
*med avkjølt menes at den ikke er varm lenger men er romtemperatur – ikke avkjølt i kjøleskapet altså
ovn temp 180C
Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis, dette tar gjerne en 10 minutters tid. Tilsett avkjølt smeltet smør, litt om litt, mens du pisker videre.
Tilsett smeltet hvit sjokolade på samme måte, litt om litt mens deigen kontinuerlig piskes.
Bruk en stor skje eller sleiv for å brette inn hvetemelet. Dette gjør du forsiktig, men bestemt, slik at du ikke mister volumet som du har pisket inn i deigen.
Hell deigen over i en form (ca. 25 x 15cm) kledd med bakepapir. Jevn ut deigen med en kniv eller sleiv.
Hell den smeltede mørke sjokoladen over toppen av kaken. Bruk en kakepinne for å fordele sjokoladen i deigen.
Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca.30 minutter.
Test med kakepinne før du tar kaken ut.
La kaken avkjøle litt i formen før du løfter den forsiktig ut med hjelp av bakepapiret på en rist.
Smaken er helt fantastisk, men hadde problemer med å få den gjennomstekt. Stod nesten 15 min ekstra i ovnen, men det meste var fortsatt bare suppe. Har du noe tanker om hvor jeg kan ha gått feil? For lite mel?
Takk for en kjempeinspirerende blogg! Jeg prøver og feiler og lykkes rett som det er!:);)
Hei Torgeir
Melmengden er korrekt for det er denne oppskriften jeg brukte for å lage brownies som er avbildet.
Jeg tenker at kanskje deigen din var løs? Eggedosisen skal være ganske tykk og stiv. Når du så tilsetter sjokolade og smør blir den litt tynnere men ikke mye. Etter at melet tilsettes skal deigen være tykkere enn når du lagde eggedosisen og virke mindre ‘skjør’ om jeg kan si det sånn. Bilde av deigen finner du på min Instagramkonto som jeg publiserte for ca. en uke siden.
Hvis deigen din bel like tykk så er jeg redd for at jeg ikke vet hva problemet kan ha vært. Eller brukte du kanskje en mindre form enn det jeg gjorde? Da endrer steketiden selvsagt…
Det er en vanvittig saftig god kake – håper du prøver deg igjen!!
Lykke til!
Kunne det vært godt med en teskje vaniljesukker også??
Yepp, det er en god idé Hanna! 🙂
Hei! Vet du om det funker med Glutenfritt mel på denne?
Hei Karen
Det har jeg ikke prøvd, så det vet jeg dessverre ikke.
Gi meg gjerne beskjed om du prøver!
Takk, håper å få til med 22 da 🙂 God påske!
Kan vel sikkert lage denne i en rund form, men har du en størrelse å anbefale? 🙂 Er grønn på sånt, og denne så SKUMMELT god ut!!
hei Jenny
Jeg hadde brukt en rundform på min. 20 cm. Steketiden vil måtte tilpasses – mer om formen er mindre, mindre om formen er større. Lykke til!
Laget denne ikveld og kan bare si en ting: FANTASTISK GOOOOD!!!
Woohoo Line!
Smaken er helt fantastisk, men hadde problemer med å få den gjennomstekt. Stod nesten 15 min ekstra i ovnen, men det meste var fortsatt bare suppe. Har du noe tanker om hvor jeg kan ha gått feil? For lite mel?
Takk for en kjempeinspirerende blogg! Jeg prøver og feiler og lykkes rett som det er!:);)
Hei Torgeir
Melmengden er korrekt for det er denne oppskriften jeg brukte for å lage brownies som er avbildet.
Jeg tenker at kanskje deigen din var løs? Eggedosisen skal være ganske tykk og stiv. Når du så tilsetter sjokolade og smør blir den litt tynnere men ikke mye. Etter at melet tilsettes skal deigen være tykkere enn når du lagde eggedosisen og virke mindre ‘skjør’ om jeg kan si det sånn. Bilde av deigen finner du på min Instagramkonto som jeg publiserte for ca. en uke siden.
Hvis deigen din bel like tykk så er jeg redd for at jeg ikke vet hva problemet kan ha vært. Eller brukte du kanskje en mindre form enn det jeg gjorde? Da endrer steketiden selvsagt…
Det er en vanvittig saftig god kake – håper du prøver deg igjen!!
Lykke til!