Hamburger med Selbu Blå

hamburger med blåmuggost

Vet du egentlig hvor godt det er med blåmuggost på en burger?

Til og med de som ikke er så stor fan av blåmuggost kan synes at kombinasjonen er god. Det skjedde iallfall her i huset. 2 som trodde de ikke likte blåmuggost, elsket det! Og det var positivt for nå skal det faktisk testes og skrives oppskrifter i forbindelse med ett oppdrag jeg har med Selbu Blå. I løpet av året skal jeg publisere 5 oppskrifter med Selbu Blå – har du noen forslag er det bare å komme med de – gjerne i kommentarfeltet.

Selbu Blå er en populær norsk kvalitetsost av høy klasse og er spesielt utviklet for norske ganer. Den kommer i 2 varianter, Selbu Blå og Selbu Blå kraftig  for de som liker litt ekstra smak. Begge ostene egner seg godt i denne oppskriften – om du er litt usikker på om du liker blåmuggost vil jeg forelså at du prøver først med Selbu Blå.

Jeg har laget mini-hamburgere, såkalte sliders. Tre gode biter så har du spist en hel slider. Prøv det! Det smaker liksom bedre med 2 sliders enn med 1 stor hamburgere og så kan man variere litt på toppingen fra slider til slider om man vil.

for 6 sliders trenger du

  • 2 røde løk i skiver
  • 400g kjøtt- eller karbonadedeig uten salt og vann
  • salt, pepper
  • Selbu Blå eller Selbu Blå kraftig
  • hamburgerbrød*
  • grønn salat

 

*bruk gjerne denne oppskriften for hamburgerbrød, husk bare at du skal lage sliders og at hamburgerbrødene må lages i mindre format.

Stek løk på middelsvarme i litt olivenolje til myke. Smak til med salt og pepper. Har du litt balsamicosirup kan du gjerne ha en dæsj av den i løken. Sett til side.

Lag hamburgerene. Form kjøtt- eller karbonadedeigen til  6 små hamburgere. De skal være litt større enn hamburgerbrødene for de vil krympe litt under stekingen. Kvern over godt med pepper og litt salt.

Grill hamurgerene på direkt varme til kjøttsaften pipler ut på toppen. Snu hamburgerene. Ha en god bit Selbu Blå eller Selbu Blå kraftig på hamburgeren. Sett lokk på grillen og grill videre til kjøttet er stekt og osten har begynt å smelte.

Del hamburgerbrødene i to og grill de gjerne lett.

Ha litt salat på nederste del av hamburgerbrødene. Sett en hamburger på hver, topp med litt rødløk og hamburgerbrødet. Server.

Krysser fingre for at du også vil synes at dette er godt!

hamburger med blåmuggost

Flere oppskrifter og informasjon finner du på Selbu Blå’s sin facebook side – følg den gjerne!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »