Pasta med aubergine

pasta med aubergine

Her er en enkel pastarett som passer fint en dag du ikke ønsker å spise kjøtt. Og hvorfor ikke prøve å spise et par måltider i uken uten kjøtt?

For det første så er du på god vei til å spise dine 5 om dagen. For det andre så er denne vegetarretten enkel å lage (sausen kan du lage mens pastaen koker) og for det tredje så er det billig. 3 gode grunner til å spise denne vegetarretten altså.

Har du ikke vært bort i aubergin før eller kanskje hatt en dårlig erfaring med den (jeg spiste verdens dårligst baba ganoush en gang..) så ikke la det hindre deg i å prøve denne retten. Den er god!

Lager 4-6 porsjoner

  • 1 middelstor aubergine
  • 3 ss rødvin (kan sløyfes)
  • 1 løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 1 boks a 400g med tomater (jeg bruker gjerne cherrytomater)
  • 2 ss kremfløte (kan sløyfes)
  • 1 ss finhakket fersk oregano, eller 1 ts tørket oregano
  • 1 ss finhakket persille
  • salt og pepper
  • olivenolje

Skjær auberginen i små terninger. Ha de opp i en dørslag, strø med litt salt, rør om for å fordele saltet. Sett noe tungt på toppen av auberginen, og la det renne av en 15 minutters tid (du hakke løk og urter i mellomtiden).

Skyll auberginen for å kvitte deg med overflødig salt og tørk godt av med papir. Varm opp noen spiseskjeer olivenolje i en stekepanne og stek auberginen en 5 minutters tid til det har fått litt farge. Ha op i løk og stek videre til løken er myk (5-10 minutter). Ha i hvitløken. Tilsett vin og la det koke svakt en 5 minutters tid.

Ha opp i tomater på boks. Smak til med salt og pepper. La det sausen småkoke 10-15 minutter mens du koker pastaen.

Ønsker du å runde sausen av litt tilsettes fløte like før serverin. Rør inn urter.

Hell av pastaen når den er al dente, reserver litt av pastavannet.  Bland pastaen med sausen og ta en siste smaks sjekke. Bruk pastavannet for å tynne ut sausen om du synes den er for tykk.
Server med revet parmesan (og resten av rødvinen….)

Jeg kan røpe at denne retten er en av stjernene i en reklamefilm som jeg har spilt inn og som du kommer til å kunne se på bloggen her på mandag. Gleder meg å vise deg den!

Kommentarer

  • Reply Katharina 3. august 2016

    Denne sausen var helt fantastisk god. Byttet ut rødvinen med balsamicoeddik, og det smakte himmelsk. Takk!

  • Reply Karoline 28. april 2015

    Dette var utrolig godt! Første gang aubergine har smakt bra. Takk!

    • Reply Ina Johnsen 29. april 2015

      Det var godt å høre Karoline! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »