Brownies med bringebær

brownies med bringebær

Jeg lurer på hvor mange browniesvarianter man egentlig kan lage? Nei, egentlig så lurer jeg ikke på det for svaret er uendelig mange. Derfor, med god samvittighet kommer jeg her med nok en.

Inspirasjonen kommer fra sjokoladeisen (laget uten iskremmaskin) som jeg postet for noen dager siden og som noen i familien her synes så ut som noe helt annet. Fikk litt tilbakemedlinger på det bildet ja, men la gå, can’t please them all…

Så ja, siden sjokoladeisen var kombinert med bringebær, og det smakte så godt, er det nåe også brownies sin tur. Her har du de – brownies med bringebær. Vedlig enkelt, veldig godt.

Grunnoppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift fra en vakker bok The new classics fra Donna Hay. Oppskriften er gjort noe om – jeg bruker mindre sukker og har ersattet hvetemel med speltmel i et forsøk på å gjøre disse godsakene bitte litt mer sunnere.

For 6 små brownie kaker trenger du

ingredienser
  • 200 g mørk sjokolade, grovhakket
  • 60 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 ml kremfløte
  • 3 store egg
  • 1.5 ss speltmel
  • en håndfull fine bringebær (kan være frosne)
fremgangsmåte

Ovn temp 150C

Ha smør, sukker og krmfløte i en gryte og smelt over svak varme. Når smøret og sukkeret er smeltet (det skal ikke koke) tar du gryta av varmen og tilsetter sjokoladen. La det stå noen minutter, til sjokoladen er myk og delvis smeltet og rør sammen blandingen. La det stå og avkjøle seg noe.

Pisk egg sammen med speltmelet. Rør inn sjokoladeblandingen.

Hell deigen over i små paiformer (mine er 10 cm i diameter) og fordel brinebær litt histen og pisten.

Sett kakene i forvarmet ovn og stek i 35- 40 minutter. La kakene avkjøle på rist.

Du kan gjerne strø litt melis over kakene før servering.

brownies med bringebær

Kommentarer

  • Reply Maria Mathisen 9. mai 2015

    Våre ble veldig kompakte, ikke luftige som dine ser ut… Skal det virkelig være så lite mel?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »