ANNONSE

Tapas med Kvitlin

Tapas

Kvitlin er den siste av de fem ostene i Norske Ostespesialiteter  jeg skal fortelle om i forbindelse med et samarbeid jeg har med OsteCompagniet.

Kvitlin er en smakfull hvit geitost som lagres på hjul før den deles opp i biter. Den lages av erfarne ystere i Ørsta på Sunnmøre og geitmelken som brukes er fra lokale geiter. På Sunnmøre brukes osten ofte til spekemat. Å servere Kvitlin som del av ett tapasbord er derfor ikke så fremmed – en blanding av norske og spanske tradisjoner.

Kombinerer du osten med forskjellig tilbehør og gjør deg litt flid med presentasjonen så blir Kvitlin også stjernen på tapasbordet!

Lek gjerne litt med tilbehøret, her er noen forslag:

 • honningmelon, i kuler
 • godt modna spekeskinke fra Tind
 • tykke skiver av speket pølse fra Tind
 • tynne skiver italiensk salami
 • cherry tomater, delt i to
 • jordbær, delt i to på langs
 • dadler, delt i to på langs
 • fersk fiken, i båter
 • cornichons (små syltede agurker)
 • druer
 • dverg basilikum

Kvitlin skjæres i ønsket tykkelse og så i to slik at du har to ‘paistykker’. Bruk en cocktailpinne for å feste en eller flere tilbehør på osteskivene. Pynt gjerne med litt grønt, dverg basilikum for eksempel.

Alternativt kan osten serveres med kjeks eller tynne brødskiver og marmelade. Jeg er spesielt glad i rødløkmarmelade (oppskrift for rødløkmarmelade finner du her). Godt rugbrød hører til – skjær den gjerne i samme størrelse og format som osten.

Tapas

Alternativt kan osten også serveres med kjeks eller tynne brødskiver og marmelade. Jeg er spesielt glad i rødløkmarmelade (oppskrift for rødløkmarmelade finner du her).

spesialitetsmerket

Kvitlin hvit geitost er hedret med Spesialitetsmerket unik smak, som tildeles utvalgte matprodukter basert på de beste lokale råvarene og laget av stolte fagfolk. Produktene er vurdert og godkjent av et uavhengig fagutvalg. Se etter dette merket neste gang du handler, så er du garantert en unik smaksopplevelse.

Besøk gjerne den nye nettsiden til Osteriet der du vil finne informasjon om ostene, tips og råd, litt bakgrunn om osten og mye annet interessant. Osteriet kan også følges på Facebook om du ønsker å holde deg oppdatert om aktivitet på siden.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »