ANNONSE

Pizza med Selbu Blå, spekeskinke og pære

pizza med selbu blå

Jeg har fått i oppdrag av Selbu Blå å presentere forskjellige måter å servere denne vidunderlige blåmuggosten på. Her på bloggen finner du 3 forslag allerede – Cobb Salad, en klassisk amerikansk salat som jeg serverer med Selbu Blå. Mini hamburgere, eller sliders om du vil, grillet og toppet med Selbu Blå og karamellisert løk. Og en fenomenal pai med Selbu Blå, spinat og bacon. Dessverre begrenser oppdraget seg kun til 5 oppskrifter og de resterende to velges derfor nå med omhu.

Valget for den 4.oppskriften falt på pizza. Jeg kjenner ingen som ikke liker pizza. Den som ikke liker pizza har nok bare ikke funnet frem til den riktige. For som du vet, finnes det uendelige mange pizzavariasjoner og alt er i prinsipp lov.

Denne pizzaen er litt annerledes.  Gode, sterke, salte smaker rundes av med søt og myk pære – litt fest i munnen kan man si.  Må bare prøves…

Jeg har valgt å bruke Selbu Blå på pizzaen men ønsker du en mer utpreget smak kan du bruke Selbu Blå kraftig.

til 4 personer (en stor eller to små pizzaer)

Pizzadeig

  • 300g hvetemel
  • 1ts salt
  • 1ts tørgjær
  • ca. 2dl lunkent vann

 

Bland  hvetemel med  salt og tørgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter 1.heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Topping

  • ca. 100g spekeskinke
  • 1 pære, skjæt i tynne båter
  • ca. 200g revet ost, gjerne en blanding av milde oster som guada, mozzarella, osv.
  • ca. 100g Selbu Blå
  • olivenolje

Ovn temp 250C, varm opp pizzasten samtidig

Rull pizzadeigen ut til ønsket størrelse. Hell litt olivenolje på pizzaen og spre med fingrene. Strø ett lag med reven ost. Fordel spekeskinke på pizzaen og legg pæren pent på toppen, gjerne i mønster. Bryt Selbu Blå i mindre biter og fordel over pizzaen.

Stek pizzaen på pizzastenen i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått fin farge. Server.

Følg gjerne Selbu Blå på facebook for inspirasjon, informasjon og ikke minst flere oppskrifter med Selbu Blå.

Pizza med Selbu Blå

Kommentarer

  1. Reply Maria 22. januar 2016

    Herregud, denne pizzaen var helt sykt god! Vår nye favoritt 😀

  2. Reply Maren 14. mai 2015

    Å! Denne pizzaen minner meg om en som er på menyen til Una pizzeria i Trondheim. Det er en hvit pizza med parmaskinke (i mengder!) gorgonzolaost og pære. Den er så utrolig god og har blitt en klar favoritt.

    • Reply Ina Johnsen 15. mai 2015

      Det høres fantastisk godt ut Maren, og ikke langt fra pizzaen her!
      Må se og stikke innom Una pizzeria neste gang jeg er i Trondheim 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »