Eltefrie rugrundstykker

Eltefrie rugrundtsykker

Du rekker det fortsatt! Å sette en deig altså slik at du kan trylle frem nystekte rundstykker på null komma niks i morgen når du står opp.

En liten innsats tidlig på  kvelden (som består av å røre sammen en deig -5 minutter maks) og  en liten innsats morgenen etter  (bestående av forming av deigen morgenen etter  – 10 minutter) er alt som skal til.

Sett rundstykkene i kald ovn (du trenger ikke en gang å forvarme ovnen), skyv inn rundstykkene, sett opp temperaturen og kos deg med avis og kaffe mens rundstykkene steker.

Stressfri morgen og nystekte, hjemmelagde rundstykker til frokost. Det må jo bare være en god start på dagen!

for 12 rundstykker trenger du

  • 300 g hvetemel
  • 200 g siktet rugmel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss maltekstrakt
  • 4 dl vann
  • egg til pensling
  • frøblanding til pynt

 

Bland hvetemel, rugmel, tørrgjær og salt i en stor bolle – gjerne en med lokk. Rør maltekstrakt ut i vannet og bland det våte med det tørre. Deigen skal bare komme sammen – ingen elting her altså.

Sett lokk på bollen om du har, eller dekk den til med plastfolie. La deigen hvile 12- 14 timer.

Hell deigen over på en melet flate, arbeid den lett sammen (tilsett minimalt med mel) og del deigen i 12 emner. Trill de til rundstykker og sett de på en bakeplate dekket med bakepapir.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø med frøblanding.

Sett rundstykkene i ovnen, sett temperaturen på 200 C og stek i ca. 40 minutter.

Kos deg med en avis og en kopp kaffe mens rundstykkene steker og huset fylles med duften av bakst.

God frokost!

Tips – rundstykkene egner seg ypperlig til frysing!

eltefrie rugrundstykker

Kommentarer

  • Reply Remi 6. oktober 2019

    Stor tilhenger av siden, takk!

    Jeg har prøvd denne oppskriften flere ganger og sliter rett og slett. Deigen veldig våt som de fleste eltefrie deiger, fint med brød, utfordrende med rundstykker.

    Du skriver at det skal tilsettes minimalt med mel og vendes sammen på melet overflate og deles opp.

    Oppdeling er vrient så klissete som den er, og sammenrulling får jeg ikke til siden deigen er så våt, det blir noen flate rundstykker rett og slett hvor mye av deig er igjen på benk og fingrer

    Har brukt regal sine meltyper.

    Jeg kan ikke forstå annet enn at det brukes mye mel under sammenvending for å få til faste rundstykker?

    • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

      Hei Remi
      Nå er det en stund siden jeg har laget disse, men jeg har sett over oppskriften.
      Forhold mellom det tørre og det våte ser bra ut.
      Men, om du opplever at deigen er altfor våt foreslår jeg at du tilsetter 50g ekstra hvetemel i utgangspunktet.
      hilsen
      ina

  • Reply Linda 16. mars 2019

    Bruker du varmluft? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      Ja, det gjør jeg 🙂

  • Reply Linda 27. august 2016

    Kan jeg droppe maltekstrakt? Har jo ikke det i hus lenger…( ungene er blitt store). 🙂

    • Reply Mat På Bordet 29. august 2016

      Det kan du Linda 🙂

  • Reply Eline 25. april 2016

    Har du erfaring med å doble oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      ja Eline, det går kjempefint.

  • Reply Mariah 2. april 2016

    Kan disse lages som vanlige rundstykker med elting og heving?hvordan gjør man det da?

  • Reply Inger 12. september 2015

    Fungerer det like bra med byggmel i stedet for rugmel?

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2015

      Hei Inger
      Ja, det burde ikke være noe problem 🙂

  • Reply Ida 6. september 2015

    Ble dessverre ikke så imponert over disse. Deigen ble fryktelig løs til tross for dobbelsjekking av innholdsliste. Stekte derfor i muffinsformer som du har gjort med en annen oppskrift, men de ble ikke gjennomstekt. Ny ovn, steker jevnt og fint ellers, så denne oppskriften blir nok ikke gjentatt…

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2015

      Hei Ida
      Det var synd.
      Som du ser funket oppskriften fint for meg og jeg har dessverre ikke noen forklaring for hvorfor den ikke gjorde det for deg.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »