FARGERIK SALAT

fargerik salat
En fargerik salat har jeg kalt denne retten ‘jewel salad’ heter det originalt. Det finnes flere varianter på denne salaten –  felles for de alle er at de er fargerike! Ofte brukes tørket frukt, granateple er nesten et must og nøtter forekommer også. Dette er min versjon av en fantastisk fargerik salat som du kan variere akkurrat som du vil. Husk bare at det skal være fargerikt!
du trenger (8-10 personer)
ingredienser
  • 200g bulgur, hele korn, kokt og avkjølt
  • 1 agurk
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 bunt koriander
  • 20 mynteblader
  • en håndfull korinter
  • en håndfull pistasjnøtter, grovhakket
  • frø fra 1 granateple
Dressing
  • saften av en halv sitron
  • 50ml oliven olje
  • 1ts spisskumin
  • salt, pepper
fremgangsmåte
Bruk oppskriften som et utgangspunkt. Har du ikke bulgur kan du bruke quinoa, brun ris eller couscous for eksempel. Har du ikke korinter, bruk annen tørket frukt – rosiner, aprikoser, e.l. Har du ikke gul paprika, bruk gulrot. Er du glad i løk kan du tilsette finhakket rødløk – osv. osv…
Pass på å skjær alt i nognelunde lik størrelse. Urtene kan gjerne være noen grovere hakket.
Dressingen lages ved at oljen piskes langsomt inn i sitronsaften. Tilsett spisskumin og smak til med salt og pepper. Bland dressingen i salaten og la den gjerne stå en halvtime før servering. Smak salaten til med salt om nødvendig.
Salaten er god i seg selv som en lettere middag eller lunsj men kan også serveres som tilbehør til grillet fisk, kjøtt eller kylling. Snadder!

Kommentarer

  • Reply Marie 2. mai 2018

    Veldig god og populær når jeg har servert den! Noen erfaring med å lage dagen før servering?

    • Reply Mat På Bordet 30. mai 2018

      Hei Marie
      Så hyggelig å høre!
      Ja, jeg har laget den dagen før, smaken sitter enda bedre.
      Jeg pleier da å kjøre på med litt friske urter for fargens skyld og kanskje noen flere granateplefrø.
      ina

  • Reply Tonje 26. april 2015

    Veldig, veldig god salat. Anbefales!

    • Reply Ina Johnsen 27. april 2015

      Så hyggelig at du sier det Tonje!!

  • Reply Tonje 22. april 2015

    Denne har jeg planer om å servere i morgen sammen med pepperstekt laks og eltefritt speltbrød. Stor tro på at det blir en strålende kombo ☺

  • Reply Mat på Bordet 22. mars 2012

    Masse godt i denne salaten ja 🙂

  • Reply Anonymous 21. mars 2012

    Å, her var det mye godt!

  • Reply Mat på Bordet 21. mars 2012

    @May Kristin – tusen takk – den er virkelig nydelig! Sunt og godt også 🙂

    @Liza – fargerikt mat smaker godt! 🙂

  • Reply Liza 21. mars 2012

    Mmmmm… og herllige fargekombinasjoner.

  • Reply May Kristin 21. mars 2012

    Aldri har jeg sett en mer delikat salat! Dette så regelrett nydelig ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »