Har du tilgang til blåbær kan du lage den mest fantastiske kjølesakpsgrøten! Bare se på fargene – du må jo bare få lyst til å spise dette!
Jeg var ute i skogen for et par dager siden og plukket mengder med blåbær. Kun en time tok det (jeg hadde en bærplukker til hjelp) før jeg kunne vende hjemover med godt over 3 kilo med bær. De fleste er nå pakket i fryseposer og lagt i frysen for bruk i fremtidige smoothies, men jeg kjenner det på meg at jeg må ut og plukke mer.
Men, tilbake til kjøleskapsgrøt med blåbær. Har du fulgt bloggen i sommer har du sett at jeg har publisert noen varianter på kjøleskapsgrøt (linker og bilder finner du nederst i innlegget). Med min blåbærfangst var det da naturlig å lage en variant med blåbær og dette ble resultatet. Havregryn ble rørt med vaniljeyoghurt og litt melk om kvelden og neste morgen var det bare å ta en god håndfull med blåbær og røre de opp i. Nå passet jeg på å knuse blåbærene mens jeg rørte for det var ikke bare smak men også farge jeg var ute etter. Så var det bare å pynte med det jeg hadde tilgjengelig – blåbær, bringebær, knuste pistasjnøtter og spiselige blomster. Det ble en god og glad start på morgenen kan du si.
for en porsjon trenger du (gang opp etter behov)
- 1 dl havregryn
- 1 dl vaniljeyoghurt
- 0.5 dl melk
- en god håndfull blåbær
til topping brukte jeg
- blåbær
- bringebær fra hagen
- finhakket pistasjnøtter
- spiselige blomster : violer og mynteblomster
Rør sammen havregryn, yoghurt og melk. Har du ikke vaniljeyoghurt for hånd kan du bruke yoghurtnaturell. Bruk da gjerne litt honning for å gjøre den litt søt.
Dekk grøten til og sett kjølig over natten. Ta frem grøten neste morgen og rør inn noen blåbær – hvor mange er avhengig av deg, gå gjerne etter både farge og smak. Legg grøten i en skål og pynt med flere blåbær, bringebær, pistasjnøtter og spiselige blomster.
Husk at selv om dette ser veldig fancy ut er det lettere og fortere å lage dette enn å smøre en skive om morgenen! Dette er altså en god hverdagsfrokost som gir deg en god (og vakker) start på morgenen.
Her er linker til flere varianter på kjøleskapsgrøt:
Kjøleskapsgrøt med jordbærmelk og selvplukkede bær
Hei! Er det mulig å bruke å bruke frossene blåbær, burde jeg i så fall tine dem først? Ser forresten helt fantastisk godt ut 🙂
Hei Amanda
Frosne bær funker fint, og ja, la de tiine først 🙂
Det ser helt fantastisk ut, Ina. Du er så flink!
Julie, søta, tusen takk 🙂 <3