SUNNE HAVREBARS

sunne havrebars

Har du lyst på noe søtt, eller trenger en liten mellommåltid som fyller litt opp og gir deg litt energi så er disse sunne havrebars noe for deg. Alt er bare godt – dadler og honning gir de sødme, havregryn og linfrø gir magen din litt å jobbe med, og peanøttsmør (vær kritisk til hvilket peanøttsmør du bruker, mange er tilsatt sukker), kakaonibs og kokosmasse gjør ting bare bedre.

Enkle å lage er de og, du bare rører alt sammen, presser det ned i en form og lar det stivne i kjøleskapet. De er litt klissete så pakke de inn i matpapir om du skal ta de med et sted..

sunne havrebars

  • 200g dadler uten sten
  • 100g honning
  • 100g peanøttsmør
  • 200g store havregryn
  • 50g knuste linfrø
  • 50g kakaonibs eller finhakket mørk sjokolade
  • kokosmasse – valgfritt

Ha dadler i en food processor og kjør til du har en grov masse. Du kan alternativt hakke de med kniv.

Ha honning og peanøttsmør i en kjele og varm opp sakte men du rører. Det skal ikke koke du skal bare ha en jevn masse.

Bland havregryn, linfrø og kakaonibs i en stor skål. Rør inn dadler og peanøttsmør blandingen. Det blir en klissete masse, men gjør så godt du kan.

Bruk en firkantet eller rund form (min form måler 15x 25cm) og kle den med bakepapir.

Ha blandingen opp i formen og press jevnt og godt ned. Strø kokosmasse på toppen (om du ønsker å bruke det) legg litt bakepapir på toppen og press kokosen ned i toppen.

Sett formen kjølig et par timers tid. Skjær opp i ruter og oppbevar i tett kakeboks. Pass på å legge litt papir mellom havrebarsene slik at de ikke klistrer sammen.

sunne havrebars

Kommentarer

  • Reply Hanne 26. september 2016

    Høres veldig god ut – må prøves

  • Reply Maya 15. august 2016

    Jeg har prøvd å lage disse barene med fersk kokosnøtt og ei ss KokosOlje, som erstatter for peanøttsmør og vanlig olje. ( var fri for olje her hjemme)
    Og selv syns jeg de smakte godt

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      oooo, interessant Maya! Det må jeg nesten prøve jeg og 🙂

  • Reply Jan Erik 17. september 2015

    Hei 🙂

    Desse høyres og ser skikkelig gode ut! Til dei som lurer på ei nøttefri erstatning for peanøttsmøret, vil eg tru at solsikkesmør kan fungere godt. Dette får du kjøpt på helsekost eller velassortert daglegvare, eventuelt kan du lage det sjølv ved å køyre solsikkefrø i foodprocessor/blender saman med litt ekstra olje eller vatn og ei klype salt 🙂

    Kjempefin blogg med mykje godt og fristande!

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2015

      Takk for tipset Jan Erik!
      Kjenner til mandel- og hasselnøttsmør, men solsikkesmør var nytt for meg!
      Tror jeg må smake på det 🙂

  • Reply Lene 13. september 2015

    Hei!
    Takk for en utrolig fin blogg, snap og instagram profil! Du gir meg mye inspirasjon!
    Hvor lenge sånn ca tror du disse holder seg?

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2015

      Hei Lene
      Så hyggelig at du finner inspirasjon hos meg! Blir aldri lei av å høre det 🙂
      Det er god holdbarhet på havrebarsene – mine har nå overlevd i kakeboksen en ukes tid (har gjemt de slik at det ikke går så fort unna) like deilige og seige fortsatt 🙂

  • Reply Borghild 11. september 2015

    Hei! Det så utrolig godt ut!
    Jeg er allergisk mot peanøtter, så har du forslag til noe man kan bytte ut peanøttsmøret med?

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2015

      Hei Borghild
      Hvis det kun er peanøtter du er allergisk mot kan du bruke mandel- eller hasselnøttsmør istedet.
      Hvis du er allergisk mot nøtter generelt blir det dog verre – kan ikke fortelle deg hva du kan bruke som erstatning uten å ha testet oppskriften på nytt..

  • Reply Oda 11. september 2015

    Hei! Hva kan man bruke som erstatning for peanøttsmør? Jeg er allergisk mot nøtter 🙁

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2015

      Hei Oda
      Svarte nettopp Borghild på det samme.
      Siden du er allergisk mot nøtter har jeg ikke noe svar for deg uten å ‘bygge om’ på oppskriften.
      Sjekk istedet denne oppskriften –
      – de kan du også lage som bars 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »