SALMA CURRY

salma curry

Du vil ikke tro hvor enkelt det er å lage dette! Eller kanskje du gjør det etter å ha sett meg lage det på snap i går (følger du meg ikke på snap allerede er brukernavnet mitt matpaabordet – legg meg til da vel – jeg lager masse mat på snap!).

Du lager en base – eller skal vi kalle det en curry suppe, og så har du bare alt annet opp i. Paprika, SALMA, sukkererter, spinat. osv. Du kan i grunnen fylle på med hva du vil. Husk at jo lengre grønnsaker trekker i curryen jo mykere vil de bli. Jeg liker mine grønnsaker gjennomvarme men fortsatt ‘crunchy’ så de får toppen 3-4 minutter i curryen. Det samme gjelder i grunnen for SALMA’en. Skjærer du laksen i terninger av ca. 1x1cm trenger de bare 3-4 minutter i curry’en de og (husk at de koker videre den tiden det tar å servere og sette seg ned for å spise). Spinat går i helt til slutt.

Spiser familien samtidig kan du lage alt samtidig, men spiser dere til forskjellige tidspunkter kan du lage det i porsjoner. Dvs. lage basen, varm opp så mange porsjoner som du trenger og ha opp i grønnsaker og SALMA. Da får du helt fersk curry for alle.

Såpass enkelt er det altså at hvis du har laget basen så kan alle lage middagen sin sjøl…

SALMA curry – 4 porsjoner

  • 1 løk skjært i terninger
  • 1 hvitløksfedd i tynne skiver
  • 1-2 ss rød thai curry paste*
  • 400ml kokosmelk
  • 400ml fiskebuljong eller kraft
  • 1 rød paprika skjært i terninger
  • 500g SALMA skjært i terninger
  • 150g sukkererter skjært på langs
  • ca. 100g spinat, renset, store stilker fjernet
  • nøytral olje for steking – rapsolje e.l.

til servering

  • ris eller nudler
  • frisk koriander
  • lime

*Styrke på curry paste vil variere fra merke til merke. Jeg brukte Thai red curry paste fra Blue Dragon. 1ss gir en veldig mild curry, 2ss gir en mer tydelig curry smak uten å være for spicy.

 

Lag basen. Varm opp en stor gryte og ha opp i litt olje. Stek løk i noen minutter, tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til. Stek på høy varme, dette skal gå fort. Ha opp i curry paste, rør sammen med løken og hvitløken mens den steker. Ha opp i kokosmelken og buljongen. Kok opp basen, skru så ned varmen og la det trekke. Smak evt. til med litt salt. Synes du at den ble for mild kan du alltids ha opp i mer curry paste.

5 minutter før servering har du opp i resten av ingrediensene. Jeg begynner med paprika, så SALMA. Sukkererter og spinat går i til slutt. Rør spinaten forsiktig ned i suppen.

Avslutt med en dæsj med limesaft og server med ris eller nudler og frisk koriander.

SALMA CURRYDette innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for SALMA. Flere gode oppskrifter med laks kan du finne her. Ønsker du å følge SALMA på facebook kan du gjøre det her.

Kommentarer

  1. Reply Nina 10. oktober 2015

    Denne retten slo an – hos både store og små. Nam!

    • Reply Mat På Bordet 10. oktober 2015

      Det gjorde det hjemme hos oss også Nina – -deilig med middagsretter som passer for både store og små 🙂

  2. Reply Anne 7. oktober 2015

    Utrolig enkel å lage, og smakte fantastisk godt!

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Se der ja Anne, så bra at det falt i smak og at du også synes det var enkelt å lage 🙂

  3. Reply Suzanne 14. september 2015

    Hvordan er det å fryse ned basen? Hvor lenge kan basen oppbevares i kjøleskapet? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 15. september 2015

      Basen går fint an å fryse Suzanne -god idé!
      I kjøleskapet holder den seg et par dagers tid.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »