Du vil ikke tro hvor enkelt det er å lage dette! Eller kanskje du gjør det etter å ha sett meg lage det på snap i går (følger du meg ikke på snap allerede er brukernavnet mitt matpaabordet – legg meg til da vel – jeg lager masse mat på snap!).
Du lager en base – eller skal vi kalle det en curry suppe, og så har du bare alt annet opp i. Paprika, laks, sukkererter, spinat. osv. Du kan i grunnen fylle på med hva du vil. Husk at jo lengre grønnsaker trekker i curryen jo mykere vil de bli. Jeg liker mine grønnsaker gjennomvarme men fortsatt ‘crunchy’ så de får toppen 3-4 minutter i curryen. Det samme gjelder i grunnen for laksen. Skjærer du laksen i terninger av ca. 1x1cm trenger de bare 3-4 minutter i curry’en de og (husk at de koker videre den tiden det tar å servere og sette seg ned for å spise). Spinat går i helt til slutt.
Spiser familien samtidig kan du lage alt samtidig, men spiser dere til forskjellige tidspunkter kan du lage det i porsjoner. Dvs. lage basen, varm opp så mange porsjoner som du trenger og ha opp i grønnsaker og SALMA. Da får du helt fersk curry for alle.
Såpass enkelt er det altså at hvis du har laget basen så kan alle lage middagen sin sjøl…
Denne retten slo an – hos både store og små. Nam!
Det gjorde det hjemme hos oss også Nina – -deilig med middagsretter som passer for både store og små 🙂
Kan man bruke torsk istedenfor laks?
Ja, Mona, det kan du!
Utrolig enkel å lage, og smakte fantastisk godt!
Se der ja Anne, så bra at det falt i smak og at du også synes det var enkelt å lage 🙂
Hvordan er det å fryse ned basen? Hvor lenge kan basen oppbevares i kjøleskapet? 🙂
Basen går fint an å fryse Suzanne -god idé!
I kjøleskapet holder den seg et par dagers tid.