LakseSPYD

SALMA SPYD

Fisk er gøy!

Særlig når du serverer det på denne måten. Dette er fingermat, det skal være litt grisete, du skal ha behov for en serviett og det skal være fargerikt!

Lag spydene gjerne på forhånd og oppbevar de i kjøleskapet frem til de skal grilles. Server de på hverdagen eller i helgen, på barnebursdagen eller til en uformell middag med venner. Laksespyd passer for alle!

Laksespyd

ingredienser
  • ca. 800g  laks, renset for skinn og ben
  • 4 fargerike parikaer - gjerne en rød, en oransj, en gul og en grønn
  • 1-2 røde løk
  • 8 - 10 cherrytomater
  • 4 ss olivenolje
  • 1ts spisskumin
  • 1/4 ts paprika
  • en lime eller sitron
  • salt og pepper
Til servering
  • varme tortillas
  • avokado i skiver
  • litt rømme
  • frisk koriander
fremgangsmåte

Skjær laksen i terninger. Skjær den først på langs og skjær så opp i terninger. Lag en rask marinade ved å blande olivenolje med spisskumin og paprika. Hell dette over lakseterningene og bland lett (gjerne med hendene) slik at marinaden fordeler seg jevnt på laksen.

Skjær paprikaen i nogenlunde samme størrelse som terningene. Det samme gjør du med løken.

Finn frem noen spyd og tre på paprika, løk og laks om hverandre. Pass på at du har nogenlunde samme størrelse på lakseterningene på samme spyd slik at de steker jevnt. Ha en cherrytomat på enden og kvern litt salt og pepper over spydene. 

Del sitronen eller limen i to. Legg de på varm grill med den skjærte siden ned.

Ha spydene på varm grill og snu de forsiktig etterhvert som de begynner å få litt farge – 1-2 minutter på hver side bør holde.

Legg spydene på et fat etterhvert som de blir ferdige og pynt med frisk koriander. Klem noe av den varme sitrussaften over spydene like før servering.

Server laksespyd med varme tortillas, oppskjært avokado og gjerne litt rømme.

SLAMA SYPD

Kommentarer

  • Reply Line 22. november 2015

    Blir litt vanskelig å grille disse på denne årstiden. Eller ?

    • Reply Mat På Bordet 23. november 2015

      Hei Line

      Nå har jeg gassgrill og den brukes hele året 🙂 Er det snø så er det bare å skuffe seg frem til grillen og sette i gang 🙂
      MEN, du kan selvsagt også steke disse spydene i den panne eller steke de i ovnen. Har du grillfunksjon i ovnen må du gjerne bruke den.
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »