ANNONSE

SALMA SPYD

SALMA SPYD

Fisk er gøy!

Særlig når du serverer det på denne måten. Dette er fingermat, det skal være litt grisete, du skal ha behov for en serviett og det skal være fargerikt!

Lag spydene gjerne på forhånd og oppbevar de i kjøleskapet frem til de skal grilles. Server de på hverdagen eller i helgen, på barnebursdagen eller til en uformell middag med venner. SALMA spyd passer for alle!

Salma spyd

  • ca. 800g SALMA laks
  • 4 fargerike parikaer – gjerne en rød, en oransj, en gul og en grønn
  • 1-2 røde løk
  • 8 – 10 cherrytomater
  • 4 ss olivenolje
  • 1ts spisskumin
  • 1/4 ts paprika
  • en lime eller sitron
  • salt og pepper

til servering

  • varme tortillas
  • avokado i skiver
  • litt rømme
  • frisk koriander

Skjær SALMA i terninger. Skjær den først på langs og skjær så opp i terninger. Lag en rask marinade ved å blande olivenolje med spisskumin og paprika. Hell dette over SALMA terningene og bland lett (gjerne med hendene) slik at marinaden fordeler seg jevnt på SALMAEN.

Skjær paprikaen i nogenlunde samme størrelse som terningene. Det samme gjør du med løken.

Finn frem noen spyd og tre på paprika, løk og SALMA om hverandre. Pass på at du har nogenlunde samme størrelse på SALMA terningene på samme spyd slik at de steker jevnt. Ha en cherrytomat på enden og kvern litt salt og pepper over spydene. 

Del sitronen eller limen i to. Legg de på varm grill med den skjærte siden ned.

Ha spydene på varm grill og snu de forsiktig etterhvert som de begynner å få litt farge – 1-2 minutter på hver side bør holde.

Legg spydene på et fat etterhvert som de blir ferdige og pynt med frisk koriander. Klem noe av den varme sitrussaften over spydene like før servering.

Server SALMA spyd med varme tortillas, oppskjært avokado og gjerne litt rømme.

SLAMA SYPDDette innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for SALMA. Flere gode oppskrifter med laks kan du finne her. Ønsker du å følge SALMA på facebook kan du gjøre det her.

Kommentarer

  1. Reply Line 22. november 2015

    Blir litt vanskelig å grille disse på denne årstiden. Eller ?

    • Reply Mat På Bordet 23. november 2015

      Hei Line

      Nå har jeg gassgrill og den brukes hele året 🙂 Er det snø så er det bare å skuffe seg frem til grillen og sette i gang 🙂
      MEN, du kan selvsagt også steke disse spydene i den panne eller steke de i ovnen. Har du grillfunksjon i ovnen må du gjerne bruke den.
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »