ANNONSE

Enkel forrett med Salma og avokado

 

SAM_4093

Forrige uke var jeg hos Marna (også kjent som Komikerfrue) der jeg, sammen med Marit (også kjent som Fru Timian) skulle kokkelere litt. Min oppgave var å lage en forrett med Salma, Marit’s oppgave var å lage en hovedrett, også med Salma og for å være ærlig så var det noe uklart hva Marna skulle lage….

Det viste seg at Marna skulle holde oss med selskap, forsyne oss med drikke, stille sin kjøkken og øvrig leilighet til disposisjon. Ganske genialt egentlig, å invitere over og be gjestene lage maten mens man stiller opp med alt annet. Tror jammen jeg skal snart invitere på samme prinsipper – for se så hyggelig vi hadde det! Du kan lese hva hun selv synes om dagen her.

PicMonkey Collage

bilder hentet fra snap den dagen – følg meg gjerne på matpaabordet

Men tilbake til maten! Fru Timian disket opp med lakseterninger med couscous og yoghurtdressing – se så lekkert det ble:

Fru Timian

Og jeg, jeg disket opp med en enkel forrett med Salma og avokado. Oppskriften har jeg utviklet litt mer siden jeg lagde den for en uke siden hos Marna, men jeg lover, den er bare blitt bedre uten å bli noe vanskeligere å lage.

Enkel forrett med Salma og avokado, 4 porsjoner

 • 4 stykker tynt rugbrød eller pumpernickel
 • ca. 250g Salma
 • en vårløk
 • 2 avokadoer
 • 1/4 agurk
 • ca. 2 ss creme fraiche
 • en lime
 • salt, pepper
 • ca. 2 ss crème fraîche
 • urter – dill, gressløk
 • blomster til pynt om du får tak i *

*disse blomstene er fra Skjærgaarden gartneri og distruberes via bama. Blomster er sesongvare, men spør etter de i din butikk så kan de muligens bestille for deg.

Du vil trenge en kakering (fåes kjøpt i forretninger som fører kjøkkenutstyr). Alternativt kan du lage din egen – bruk en liten maisboks for eksempel og fjern bunn og topp. Vær forsiktig, det kan være noen spisse kanter…

Stikk ut rugbrødet med kakeringen. Løft de ut av kakeringen og sett kakeringen på toppen av brødet.

Skjær Salma opp i terninger. Finhakk den hvite delen av vårløken og bland med Salma. Riv litt skall fra limen, rør inn i Salma’en og smak til med salt og pepper. Sett til side.

Finhakk den grønne delen av vårløken. Fjern frø fra agurken (skjær agurken i to på langs og skrap ut frø med en skje) og skjær den i små terninger. Skjær avokadoen i terninger. Bland vårløk, agurk og avokado forsiktig sammen med saften fra en halv lime. Smak til med salt og pepper.

Så setter du det hele sammen. Fordel halvparten av avokado-blandingen på toppen av de fire rugbrødene og press det forsiktig mot kanten av ringen. Fordel Salma i de fire ringene og press forsiktig mot kanten av ringen. Fordel resten av avokado-blandingen likt i hver ring. Topp med crème fraîche – rett ut toppen.

Forretten kan forberedes til dette punktet og oppbevares opp til en times tid i kjøleskapet før servering.

Løft ringene forsiktig av og pynt toppene med finhakket dill og gressløk og litt revet limeskall – og spiselige blomster om du får tak i.

enkel forrett med Salma og avokado

Prøv gjerne også en av mine andre oppskrifter med Salma:

PicMonkey Collage

Salma curry ————- Salma spyd

Du finner enda flere Salma oppskrifter på Salma’s sin hjemmeside – følge de gjerne også på Facebook.

Kommentarer

 1. Reply Lakseterninger med couscous og yoghurtdressing 6. januar 2018

  […] Ina lagde en kjempegod forrett med laksetartar og most avokado og agurkbiter i lag. Veldig, veldig smakfull og godt! Og så ser den skikkelig lekker ut! Herlig! Klikk her for å få oppskriften til Ina. […]

 2. Reply Nyttårsmeny - fire forslag - Mat Pa Bordet 27. desember 2017

  […] er oppskriftene: Laks med avokado, Roastbiff, Fløtegratinerte poteter, Grønne bønner, Iskake med marengs og […]

 3. Reply Mildrid 2. april 2016

  Hei! Hvilken størrelse på kakeringer brukte du her? 🙂

  • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

   Hei Mildred
   Jeg brukte en med 7cm diameter.
   Du kan bruke hvilken størrelse du vil – bruker du større ring anbefaler jeg å ikke bygge så høyt slik at det ikke blir så voldsomt mye.

 4. Reply Nina Myhre 29. desember 2015

  Hei i julen 🙂

  Jeg skal lage forrett med avocado på nyttårsaften. Lurer på hvor mange vårløk det er snakk om. Oppskriften sier en, men mener en pose med vårløk? Jeg syntes en enkel vårløk hørtes litt lite ut 🙂

  Mvh Nina T. Myhre

  • Reply Mat På Bordet 3. januar 2016

   Hei Nina

   Nå kommer sikkert svaret mitt litt sent, men ja det er snakk om en vårløk ikke en pose. Det holder i massevis – løken skal ikke overdøve de sarte smakene.
   Håper det smakte!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »