Vi er inne i suppesesongen og en av favorittene våre er blomkålsuppe. Suppe er jo generelt enkelt og raskt å lage fra bunnen og blomkålsuppe er ingen unntak. Men det som er ekstra fint med blomkålsuppe er at den er så mild i smaken at den gjerne kan ‘pimpes’ litt før servering.
Nå mangler det ikke på forslag på hva du kan pimpe blomkålsuppen din med, men har du prøvd med blåmuggost? Strø osten på toppen av suppen før servering eller bland den i suppen etter at du har kjørt den glatt.
Det er heller ingenting i veien for å ha blåmuggost i suppen OG på toppen…
Blomkålsuppe med blåmuggost
ingredienser
2 gule løk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 selleristang, finhakket
2-3 ss olivenolje
1 ts finhakket fersk timian
2 mellomstore blomkålhoder
3 mellomstore poteter, skrelt, i terninger
1.5 liter grønnsaksbuljong eller kraft.
salt, pepper
Til servering
blåmuggost
fremgangsmåte
Stek løk, hvitløk og selleri på svak varme i olivenolje til myk. Rør inn fersk timian. Fersk timian kan erstattes med halvparten så mye tørket timian om du ikke har fersk for hånden.
Bryt blomkålen i buketter. Del større buketter i mindre biter slik at du har noenlunde lik størrelse på alle. Finhakk stilken. Ha blomkål, potet og buljong eller kraft i kjelen og kok opp.
La suppen koke til blomkålen og potetene er helt møre, ca. 20 minutter.
Bruk en stavmisker til å kjøre suppen glatt. Smak til med salt og pepper. Liker du en litt mer fyldig suppe kan du gjerne ersatte noe av vannet med melk eller blande i litt fløte før servering.