Har du spist nasi goreng? Eller rettere sagt har du laget nasi goreng før? Jeg spør for det var det første jeg tenkte på når jeg ble bedt av Santa Maria å lage en rett med ketjap manis, denne litt søte, smakfulle soyasausen med ettersmak av stjerneanis. Nasi goreng er en indonesisk rett som kombinerer kokt ris (gjerne gårsdagens) med forskjellige grønnsaker, kylling og reker. Retten krydres med ketjap manis og serveres gjerne med stekt egg. Retten kommer sammen veldig raskt, det er i prinsipp en form for stir fry og kan selvsagt varieres med valg av grønnsaker og proteiner. Det er litt fritt frem her.
En ordentlig nasi goreng innebærer mer tradisjonelle ingredienser enn det jeg har satt sammen her, men jeg holder det relativt enkelt i form av krydder og ingredienser. Ketjap manis må du ha, det er essensielt for retten, men lek gjerne med de andre ingrediensene. Retten ble laget i dag på snap – sjekk matpaabordet på snap for å se.
Ohhh Nazi goreng er så godt, jeg har spist denne retten hele livet, min far er nederlandsk og de lager mye nazi ☺anbefaler deg og prøve satemarinert kylling og peanøttsaus til, smaker himmelsk. Nazi med frityrstekt fisk er også godt.
Enig Monica!
Skal absolut utforske varianter!
Og ps. det er nasi ikke nazi 🙂