Sjokoladeknekk med granateple og pistasjnøtter

Sjokoladeknekk med granateple og pistasjnøtter

Du fikk med deg at jeg lagde sjokoladekonfekt med kjeks og marshmallows forrige fredag? Vel, den er absolut å anbefale, men det er denne og – sjokoladekonfekt med  granateple og pistasjnøtter !

Denne fredagen får du enda et forslag til lørdagsgodt, eller julegodt om du vil. Det er også veldig hyggelig å pakke det hele inn i cellofan og gi det bort om en gave. Og hvis du vil heller lage flere små gaver, ja da er det bare å bryte sjokoladen opp i biter og legge bitene pent i en cellofan pose. Tenker det er noen som blir glade!

Sjokoladeknekk med granateple og pistasjnøtter er ikke vanskelig å lage, men vær nøye med sjokoladesmeltingen. Mer om sjokoladesmelting kan du lese om hos Hobbykokken her.

Sjokoladeknekk med granateple og pistasjnøtter
  • 200g mørk sjokolade
  • frø fra et granateple
  • en håndfull pistasjnøtter, grovhakket

Sjokoladeknekk med granateple og pistasjnøtter

Smelt sjokoladen over vannbad (les mer om sjokoladesmelting her).

Hell den smeltede sjokoladen i en form (ca. 15x25cm) kledd med bakepapir.

Ha granateplefrøene på et stykke tørkepapir og tørk de lett. Strø granateplefrø og grovhakket pistasjnøtter over sjokoladen. Press de gjerne lett ned i sjokolade med en gaffel eller skje.

La sjokoladen stivne.

Bryt sjokoladen i stykker når den skal spises.

Sjokoladeknekk med granateple og pistasjnøtter

Granateplefrøene tørker etterhvert inn, sjokoladen kan derfor gjerne spises innen en uke.

Kommentarer

  • Reply Karoline 13. desember 2015

    Hei!

    Jeg har tenkt å lage dette som en julegave. Jeg har planlagt å lage det her hjemme i Bergen, og frakte det over til Oslo hvor jeg skal feire jul. Vil sjokoladen smelte iløpet av reisen, eller tror du det vil gå greit?

    Håper på svar!

    PS: Liker virkelig godt matbloggen din! Jeg har laget den vegetarlasagnen med spinat og auberginer mange ganger, og det ble også døren til at jeg nå er blitt vegetarianer. Takk for det!

    Hilsen Karoline 🙂

    • Reply Mat På Bordet 14. desember 2015

      Hei Karoline
      Så leg du ikke oppbevarer sjokoladen varmt så bør den ikke smelte.
      Pakk den godt inn og hvis du skal reise ‘varmt’ kan du alltids sette den i en kjølebag med noen kjøleelementer.

      Så tror jeg kanskje at du er den første som etter å ha prøvd en oppskrift på bloggen er blitt vegetarianer 🙂

      God jul!

  • Reply Ane 23. november 2015

    Dette så godt ut! Tips til hva granateple kan byttes ut med – ønsker å lage julegaver litt i forkant.

    • Reply Mat På Bordet 23. november 2015

      Hei Ane
      Det kommer flere lignende sjokoladeoppskrifter på bloggen frem mot jul, så det er bare å følge med.
      Men for å svare på spørsmålet ditt her og nå, så kunne du bytte ut granateple med tørkede tranebær eller kirsebær for eksempel – det blir også en god kombinasjon med pistasjnøtter.

  • Reply Lene 22. november 2015

    Hvor lenge holder denne seg når du bruker ‘friske’ granateplefrø?

    • Reply Mat På Bordet 23. november 2015

      Hei Lene
      Den holder seg fint en ukes tid, oppbevar den i kjøleskapet.
      Frøene tørker etterhvert litt ut, men smaker fortsatt godt.

  • Reply Brit 22. november 2015

    Det så virkelig godt ut! Det står at man skal tørke granateplefrøene litt, hvordan gjøres det? Kanskje dumt spm,men de er jo fulle av juice

    • Reply Mat På Bordet 22. november 2015

      Ikke dumt i det hele tatt, Brit, skjønner at det er litt uklart.
      Hell frøene i en dørslag og la de renne litt av. Ha de så over på litt tørkepapir og tørk de lett.
      Lykke til 🙂

  • Reply Maria 21. november 2015

    Ser veldig godt ut. Hva slags sjokolade bruker du?

    • Reply Mat På Bordet 21. november 2015

      Hei Maria
      Jeg brukte selskapssjokolade fra Freia 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »