Pfeffernüsse – tyske peppernøtter har figurert her på bloggen allerede, i litt annen drakt (se oppskriften her). Her har jeg tatt de et lite skritt videre når det gjelder glasur og dyppet de flere ganger i melisglasur for så å dyppe bunnen i mørk sjokolade og for så å børste de med litt spiselige sølvstøv. Jada, jeg hadde det litt gøy…
Men tilbake til Pfeffernüsse. Disse små peppernøttene (du kan faktisk spise de i ett jafs) er alltid å finne på kakefatet i adventstiden og helt frem til nyttår og er en stor favoritt her hjemme.
Tar du en titt på oppskriften som har vært publisert tidligere på bloggen, ser du at de er dekket i melis. De varme peppernøttene går nemlig rett fra bakeplaten inn i en stor pose med melis, der de får lov til å bade litt før de legges pent på rist for å avkjøles. Det er også godt. Men, hvis du vil gjøre litt ekstra stas kan du pynte de som jeg har gjort her – melis, sjokolade og til slutt litt sølvstøv (hadde jeg hatt gullstøv så hadde jeg nok laget noen med det og). De blir nesten som små konfektkuler og passer selvsagt til å bli pent pakket inn i en liten eske for å kunne gis bort som en liten gave.
Jeg anbefaler så klart at du lager de, de er så gode!
Pfeffernüsse – tyske peppernøtter, lager ca. 35 stykk
Kan jeg bruke hvitt sukker? Har ikke mer brunt sukker nå…
Hei Pia
Ja, det kan du – blir ikke helt samme smak og en noe lysere deig, men det går 🙂
Hei
Hvordan tror du disse er å lage med glutenfritt mel? -de ser veldig gode ut!
Hei Gry Kristin
Jeg tenker at det bør fungere helt fint om du bruker en glutenfri melblanding, men 100% sikker er jeg ikke uten å faktisk ha prøvd det 🙂
Disse er kjempegode.lager de på tredje året..
Hei Pelle
Så hyggelig å høre! Her lages de også år etter år…. 🙂