Honningkaker

Honningkaker

Da har vi kommet til nok en julefavoritt, nemlig honningkaker. Disse kakene smaker av honning (selvsagt..) og krydder og er så  uendelig gode til en kopp te eller kaffe. De kan beskrives som en krysning mellom kake og cookie – tørre nok til å kunne spise med hånden men for ‘kakete’ til å være en ren cookie. Uansett, de er gode, bare prøv de du. Kanskje du får en ny julefavoritt!

Beregn litt tid, for som med pepperkakedeig, må denne deigen hvile før den kan stekes. Om du ikke har tid til å gjøre hele prosessen i en dag kan du gjerne lage deigen kvelden før og steke dagen etter.

Honningkaker – ca. 30 stykker

  • 125g smør eller margarin
  • 250g honing
  • 125g brun sukker
  • 2 egg
  • 400g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 125g malte mandler
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/4 ts allehånde
  • 100g sukat

pynt

  • skoldede mandler
  • kandiserte kirsebær

Ovn temp 180C

Honningkaker

Ha smør/margarin, honing og brun sukker i en kjele. Sett over svak varme og rør til sukker og smør er smeltet. La blandingen avkjøle helt før du rører inn eggene.

Bland hvetemel med salt, bakepulver, mandler, kanel, nellik, allehånde og sukat. er du virkelig ikke glad i sukat kan du selvsagt sløyfe det, men det er veldig godt i denne kaken.

Hell smør/margarin-blandingen i  melblandingen og rør deigen sammen. Sett deigen kjølig 1-2 timer. Den kan også gjerne stå natten over i kjøleskapet.

Ha deigen over på et bakebrett dekket med bakepapir og rull eller press den ut til en firkant, ca 25x 30cm stor. Marker ruter på 5×5 cm med en kniv og pynt hver rute med kirsebær og mandler.

Sett honningkaken i varm ovn og stek i 20 minutter. Blir den for brun under steking kan du legge et stykke bakepapir over kaken.

La kaken avkjøle på rist.

Skjær kaken i ruter når den er helt avkjølt.

Honningkake oppbevares i kakeboks.

honningkaker

Kommentarer

  • Reply Marthe 8. desember 2015

    Vet du holdbarheten på kakene?

    • Reply Mat På Bordet 8. desember 2015

      Hei Marthe

      Disse holder seg godt.
      Personlig så synes jeg ikke at det gjør noe at de blir litt mer sprø med tiden.
      1-2 uker i kakeboks kanskje lengre 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »