Da jeg var barn, og vi bodde i USA, var det beste jeg visste å stikke innom Kentucky Fried Chicken og kjøpe en bøtte (ja, de serverte kyllingen i bøtter, papirbøtter vel og merke) med sprøstekt kylling. Som regel klarte vi ikke å komme oss helt hjem før vi gikk løs på bøtta, det var bare så godt. Det var ‘finger lickin good’ godt.
Nå frister det ikke i det hele tatt å dra på KFC. Jeg er en langt mer bevisst kyllingspiser nå enn da jeg var barn og ‘fast-food’ er liksom ikke min greie lengre. Det har mine barn merket og, MEN, det betyr ikke at vi koser oss med god kylling.
Som en throwback til den sprøe, saftig kyllingen jeg var så glad i som barn har jeg nå laget enda bedre, sprøere, saftigere og også sunnere panert kylling. Den er så god at den spises mens den fortsatt er altfor varm, og bringer tilbake minner av meg og mine søsken i baksetet på en Buick med en bøtte KFC mellom oss.
Før vi kommer til oppskriften skal jeg fortelle at det er to ting du bør vite om du vil ha skikkelig sprøe kyllingvinger. Bruk panko (japansk for brødsmuler, laget av brød uten skorpe). Når jeg først begynte å skrive blogg var det vanskelig å få tak i Panko, nå finner du den i større matvarebutikker. Finner du ikke panko kan du selvsagt bruke ‘vanlige’ brødsmuler’ eller griljermel.
Det andre trikset er ‘doubledipping’ men det forteller jeg mer om i oppskriften.
Panert kylling – for 2 personer
Dette er kjempegodt – har laget det flere ganger- men i dag hadde jeg bare litt parmesan . Improviserte med tillegg av cheddar . I tillegg brukte jeg omluftsgrillfunksjonen på stekeovnen. Det var veldig vellykket!
Hei Ellen
Så hyggelig å høre at det falt i smak.❤️
Bra avgjørelse å bytte ut parmesan med Cheddar – lurt å bruke en ost med litt smak 😉
ina
Tak for opskriften!
Min søn, som har et meget kærligt forhold til kfc, sagde, at det var rigtig godt
Jeg marinerede kyllingen i frisk hvidløg og persille inden panering, da jeg kun havde løgpulver til pankoen. Sådan har jeg normalt lavet paneret kylling – med hvidløg og persille – men med chili, løgpulver og parmesan bliver paneringen superlækker – dét kalder jeg en opgradering
Jeg havde noget olie stående, så det blev i friture, men næste gang vil jeg ovnstege.
Så utrolig hyggelig å høre at kyllingen kan konkurrere med KFC 🙂
Liker godt din oppgradering!
hilsen
ina
Disse var kjempegode og overraskende saftige. Kyllingbryst fungerte utmerket og trengte hverken smør eller olje. Oppskriften var en virkelig fulltreffer
Jeg laget en stor porsjon, og da ble det skikkelig kliss og klumpet panering etterhvert. Jeg burde nok ha gjort klart flere boller med ferdig forberedt eggeblanding og Pankoblanding før jeg satte igang.
Takk for tilbakemelding Sissel – hyggelig å høre at det var en innertier!
ina 🙂
Kjempegodt. Laget det til middag i dag sammen med ovnsbakte grønnsaker. Kunne da gjerne halvert mengden kylling.
Hyggelig å høre at det smakte Merethe – takk for tilbakemeldingen!
ina:)
Ser kjempegode ut!! Noen tips for glutenfritt paneringsmel? 🙂
Hmmm, ikke annet enn at du tar et glutenfritt brød og lager smuler av den Siv…..
Vet du sånn ca hvor mye du bruker av hvert krydder og salt og pepper?
hei Hege!
Litt vanskelig å si, det er litt smak og behag. Du trenger ikke mye salt for det får du med parmesanen. Bruk gjerne 1/4 ts pepper, 1/4 ts chilipulver og 1/2 ts hvitløkspulver som utgangspunkt.
Hei!
Lite tips – bruk lårfilet i stedet for brystfilet, da får du saftigere nuggets
Helt enig Kirsi – lårfilet er best 🙂 og saftigst….
Hei
Super blogg! Digger alt du legger ut her altså.
Spørsmål: Kan man bruke kylling klubber/vinger? synes ofte kyllingbryst er lett tørt og lite smak, bedte med kylling på «benet» for å si det slik. Hva mener du? Kan man bruke dette eller vil man risikere å få rått kjøtt innerst. Mvh Anya 🙂
Hei Anya!
Jeg er litt enig med deg at kyllingbryst kan fort bli litt tørt. Men, når man panerer den så synes jeg at den holder seg saftigere.
Du kan såklart bruke kyllingklubber – kyllingvinger er det så lite kjøtt på at det synes jeg ofte ender opp tørt uansett.
Du kan nå også få tak i kyllinglårfilet – uten ben og skinn. Det er helt supert å bruke, og supersaftig 🙂
Hvor kjøper du brødraspet?
hei Camilla
De kjøper jeg i matbutikken 🙂 Dvs gå innom litt større matbutikker og har de det ikke så kan du be om det. Kanskje de tar det inn for deg!
«Når jeg var barn» – korriger gjerne til «Da jeg var barn» 😉 Da blir det rett. Fin oppskrift, forresten http://www.matpaabordet.no/2015/12/17/panert-kylling/
Hei Marit
Takk – endrer nå 🙂