Ovnsbakte poteter med eddik

ovnsbakte poteter med eddik

Utgangspunktet for denne oppskriften er en video som jeg la ut på Mat på Bordet’s Facebook side tidligere denne uken. Den måtte bare testes og det straks!

Det er så enkelt som det vises i videoen – eneste og største forskjell var tiden, det tok ikke fullt 2.5 timer, nærmere 2 heller. Og resultatet er kjempedigg. Myke poteter med en sprøstekt skorpe og en svak ettersmak av eddik. Kanon! Disse potetene hadde passet til hvilken som helst kjøttrett.

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring

Ovnsbakte poteter med eddik

  • 1.5 kg poteter
  • 75ml olivenolje
  • 125ml eplecidereddik
  • 1 god ss havsalt
  • 1 liter vann

ovn temp 180C

Jeg brukte litt forskjellig størrelse på potetene

ovnsbakte poteter med eddik

og skjærte de ned slik at de var nogenlunde lik størrelse

ovnsbakte poteter med eddik

Olje, eddik og vann helles over potetene. Strø over saltet.

ovnsbakte poteter med eddik

Formen settes i forvarmet ovn i ca. 2 timer til væsken er fordampet og potetene er gyldne.

ovnsbakte poteter med eddik

Og det var det! La de gjerne avkjøle noe før servering!

Her er videoen om du ikke fikk sett den på facebook : https://www.tastemade.com/videos/salt-and-vinegar-roasted-potatoes

Kommentarer

  • Reply siw anette støle 7. april 2017

    de så kjempegode ut,men brukte du varmluft når du stekte dem eller over og undervarme?

    • Reply Mat På Bordet 13. april 2017

      Hei Siv Anette – jeg har for vane å bruke varmluft, også når det gjelder poteter 🙂

  • Reply Anne Marie 18. oktober 2016

    Hva serverer mn sammen med potetene? Kjøtt? Hva slags kjøtt og hvordan?

    • Reply Mat På Bordet 19. oktober 2016

      Hei Anne Marie
      Her kan du servere hva du vil til. Min første tanke er kanskje en helstekt kylling – tenker det hadde vært kanon. Med en crispy grønn salat til for eksempel…

  • Reply Pia 17. oktober 2016

    Oj dette hadde jeg aldri hørt om men det høres kjempegodt ut! Dette skal jeg prøve ut! 🙂

  • Reply Aud 12. juni 2016

    Hm. Prøvde denne i dag. Men… Væsken fordampet ikke, selv ikke etter to timer. Helte av væsken og lot potetene stå litt til.

    • Reply Mat På Bordet 14. juni 2016

      Hei Aud
      Det problemet har jeg ikke selv opplevd. Holder din ovn riktig temperatur? Målte du riktig mengde med væske? Jeg vet, det er litt banale spørsmål, men jeg vet ikke helt hva grunner er til hvorfor det ikke funket hos deg. Håper de smakte likevel og om du skulle lage de igjen får du nedjustere væskemengden…

  • Reply Hanne 3. mars 2016

    Åh, jeg ELSKER poteter med eddik, så disse står i ovnen this very moment – gleder meg som en unge til å sette tenna i disse herlighetene 😀

    • Reply Mat På Bordet 5. mars 2016

      Håper det smakte Hanne!

  • Reply Britt 25. januar 2016

    Morsomt med nye varianter. Tidkrevende rett med distinkt og kanskje litt voksen eddiksmak. Husk kjøkkenvifte, det lukter….

  • Reply Anette 15. januar 2016

    Hei! Disse ser nydelig gode ut, men hvilke poteter er best til formålet her tror du? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 15. januar 2016

      Hei Annette
      Det beste er å bruke kokefaste poteter som amndine, asterix eller beate 🙂

  • Reply Mariann 1. januar 2016

    Laget dem til to i går. Utrolig gode og neste gang skal mange få dem – det er sikkert. Godt nytt matår!

    • Reply Mat På Bordet 3. januar 2016

      Hei Mariann
      ja, disse må du lage til flere 🙂 🙂 🙂
      Godt nytt matår til deg og!!

  • Reply Linn 22. desember 2015

    Hei 🙂
    Ser nydelig ut. Lurte på hvordan det er å halvvere oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 22. desember 2015

      Det er ikke noe problem Linn! Bruk en mindre form slik at potetene ligger tett (men ikke på toppen av hverandre, ref. bilde). Mengde vann må du se litt an – potetene skal nesten dekkes med vann. Lykke til!

  • Reply Therese 20. desember 2015

    Åå! Jeg så videoen du postet, og fikk nesten vann i munn! Disse skal jeg absolutt lage når jeg kommer hjem fra juleferien, mmm!

    • Reply Mat På Bordet 21. desember 2015

      Gjør det Therese – de var kjempegode!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »