Biff Stroganoff får barndomsminner til å strømme tilbake. Denne retten ble servert hjemme hos oss da jeg var barn i spesielle anledninger, og jeg elsket det! Jeg elsket det så mye at jeg ønsket det som middagsrett til min konfirmasjon. Biff Stroganoff ble derfor produsert i store mengder dagen før konfirmasjonen men over natten surnet den på mystisk vis og ble uspiselig. Det ble fullstendig kaos, alle kontakter ble benyttet for å få tak i kjøtt på en søndag (dette er ørten år siden og lenge før søndagsåpne butikker) og biff Stroganoff ble laget enda en gang i full fart mens vi og gjestene var i kirken. Dagen ble reddet og jeg fikk min favoritt rett servert i konfirmasjonsselskapet, og nå dukker selvsagt historien om den sure Stroganoffen opp hver gang retten serveres i familien.
Hvorfor elsker jeg denne retten? Vanskelig å si. Kanskje det er fordi den er så mild, men samtidig kompleks i smaken. Kanskje det er fordi det nå er så mange minner knyttet til den. Kanskje fordi det er en enkel rett å lage? Kanskje fordi det er litt luksus over det hele.
Det finnes mange varianter på biff Stroganoff, dette er min som er slik jeg husker at den ble servert hjemme hos oss. Du vil kanskje stusse over at jeg har syltet agurk i den – det synes jeg er prikken over i’en. Norske agurker ligger i en litt for søt lake for min smak, jeg bruker derfor cornichons i denne oppskriften. Og ja, ikke glem sennepen, den er også med på å gi ekstra dybde til sausen.
Biff Stroganoff
Dette var en ny variant for meg. Ser veldig godt ut, så den skal jeg prøve.
Best uten tomatpuré, men jeg synes at det trengs paprika for den gode «stroganoff-smaken» med et hint av 70-tall 🙂
Jeg er enig Vivian – helt klart best uten tomatpuré.
Og ja, paprika er slett ikke dumt å ha med 🙂
hilsen
ina 🙂
Er det mulig å bruke grytekjøtt i stedet for de kjøttstykkene du har nevnt..? Hvor lenge vil du da koke den? Takk for mange fine oppskrifter
Hei Anne
Denne stroganoffen skal ikke langtidkokes, så derfor kan du ikke bruke grytekjøtt.
hilsen
ina
Ser at det er mange oppskrifter på stroganoff som inneholder tomatpuré, mens der er like mange uten – hva er egentlig «fasiten»? Hehe.
Hei May Iselin!
Jeg har aldri brukt tomatpuré i stroganoffen!! For meg skal det være en ren rømmesaus, ikke noe tomatpuré.
Men som med alle retter finnes det mange variasjoner og det er lov å lage retten akkurat som man liker det best 🙂
Hei! Hvor mange personer er denne gryta laget til? Ca 🙂
Hei Mari! Denen er laget for 4 personer 🙂
Har du noen erstatning for hvitvin? Kan man bruke hvitvinseddik? evt hvor mye?
Hei Charlotte
Du kan gjerne sløyfe hvitvinen helt. Den gir ekstra dybde til retten men, det smaker også fenomenalt godt uten 🙂
Dette ser ut som en herlig rett. Ser fram til å prøve denne i kveld.
Så bra Slyre – håper det smakte!
Dette ser ut som en herlig rett. Ser fram til å prøve denne i kveld
å ja, det er bare å glede seg SlyreSvein 🙂
Åh, denna var nyyydelig! Siden vi ikke er så glad i sopp så bytta vi det ut med pastinakk, kjempegodt!
Så bra Line!
Du kan selvsagt droppe soppen om du ønsker, men pastinakken hørtes ut som en god erstatning!