Følger du meg på Facebook så fikk du sikkert med deg den fine filmen som viste hvordan man lagde dette juletreet. Det er genialt – det er så enkelt og etter å ha servert det på julaften så kan jeg også fortelle at det var en stor suksess!
Jeg synes det er kjekt å servere noe å knaske på før selve middagen og hopper heller over en forrett for å servere denne med noe godt å drikke før vi setter oss til bords. Jeg vil anbefale at du steker den samme dag som den serveres. Lag den gjerne om formiddagen for eksempel eller forbered den til steking (dvs form deigen til juletre) dekk den godt til og sett den kjølig dagen før. Pensle den så med egg og sett den i ovnen en halvtime før du venter gjester og server den helt fersk (men avkjølt) !
Butterdeig juletre med pesto
- 2 pakker frossen butterdeig a 425g
- 5-6 ss pesto
- 1 egg
- sesamfrø
Ovn temp 180C
Du kan selvsagt lage butterdeigen selv om du ønsker, jeg synes det var kjekt å bruke ‘ferdig’ deig.
Når det gjelder pesto så vil jeg absolut anbefale at du lager din egen, det vil gi mest smak. Pass på at du ikke lager den for tynn og lag den gjerne litt mer intens i smaken. Har du pesto til overs kan du gjerne servere det sammen med juletreet.
Jeg lagde pesto av basilikum for dette juletreet, men det hadde også passet med spinatpesto, grønnkålpesto eller persillepesto for eksempel.
La butterdeigen tine. Sett den gjerne i kjøleskapet kvelden før du skal bruke den, da er den klar til bruk dagen etter.
Legg platene fra den ene pakken på et stykke bakepapir, og rull den ut til ca. 40x35cm. Gjenta med den andre butterdeigen.
Fordel 5-6 skjeer pesto over den ene butterdeigen.
Løft den andre butterdeigen (behold gjerne bakepapiret på ) over på den første, slik at den dekkes.
Fjern det øverste bakepapiret og legg det på en bakeplate.
Skjær ut et juletre.
Legg avskjæret pent over på den andre bakeplaten.
Skjær ‘grener’ i juletreet og tvinn de lett.
Pensle juletreet med sammenpisket egg og strø med sesamfrø.
Skjær avskjæret opp i strimler og tvinn de lett. Pensle med egg og strø sesamfrø over.
Bruker du varmluft ovn kan både treet og avskjæret stekes samtidig. Alternativt stekes de i to omganger.
Sett de i forvarmet ovn og stek i 20-25 minutter.
La det avkjøle på rist. Avskjæret kan serveres i et fat…
og juletreet kan gjerne serveres på et brett.
Har du pesto til overs kan dette gjerne serveres ved siden av.
Server denne gjerne med noe godt å drikke før middagen, eller i et cocktailselskap eller med en god suppe eller gryterett, eller som snacks foran julefilmen, eller…. ja, du finner sikkert en anledning!
Har du ikke sett filmen på facebook, kan du også se den ved å klikke her.
Skal prøves, ser snadder ut!
Men bare å komme på det, imponert!
Hvilken oppskrift bruker du på basilikumspesto?
Hei Iselinn
Jeg bruker oppskriften for spinatpesto, men bytter ut spinaten med basilikum, sånn cirka.
ina
Nååå gleder meg til vinter!!!så morsomt ide skal prøve med pesto og med syltetøy også!❤️
He, he, lenge til vinter da, men godt å ha noe å se frem til Michaela 😉
Så nydelig! Du er så kreativ og flink!
Tusen takk Kristin 🙂