Jeg lovte en leser at jeg skulle publisere flere fiskeoppskrifter. Av og til trenger jeg en dytt, skjønner du, for selv om jeg vet at jeg skriver for lite om fisk så er det tydeligvis ikke nok for å få ut fingeren så å si.
Du skjønner, jeg er ikke vokst opp med fisk. Fiskepinner ja, men det tells ikke. Og det man ikke er vant med hjemmefra må man lære på egenhånd. Så nå kaster jeg meg ut i det og skal lage mer fisk, skrive mer om fisk og ikke minst spise mer fisk. Blir du med?
Vi begynner i dag med torsk. En utrolig enkel torskemiddag som lages i en gryte. Enkel oppvask også altså.
Mens jeg lagde dette så slo det meg at man kunne gjøre enda mer med denne oppskriften. Tilsettte bacon eller spekeskinke for eksempel. Eller ha opp i oliven og/eller kapers. Så værsågod, lek med oppskriften du!
Lettvint torsk med kikerter i tomatsaus – 4-6 porsjoner
ingredienser
1 løk, i fine skiver eller finhakket
4 hvitløksfedd, i fine skiver
en god klatt smør
en boks á 400g hakkede tomater
en boks kikerter
200ml fiskekraft eller -buljong
et par kvister frisk basilikum
et par kvisitr frisk oregano
600 - 800g torskefilet
salt, pepper, røkt paprika
en sitron
fremgangsmåte
Stek løk og hvitløk i litt smør i en panne som er stor nok til å servere fisken i. Stek på middelsvarme, løken skal bli myk, ikke få farge. Strø ca. 1/2 ts røkt paprika over løken. Ha opp i tomater, kikerter (hell av laken) og fiskekraften og la det koke opp. Legg urtene i sausen og la det småkoke en 10 minutters tid. Smak til med salt og pepper.
Skjær torskefileten opp i porsjoner og kvern litt salt og pepper over toppene. Strø forsiktig med litt røkt paprika over torsken også.
Legg torsken godt ned i sausen – skyv sausen gjerne litt til side. Sett lokk over gryta og la det småkoke 10-15 min til fisken er gjennomkokt.
Press saften av en halv sitron over det hele. Skjær resten av sitronen i tynne skiver og pynt fisken med sitronskiver, noen kvister oregano og finhakket basilikum.
Server fisken med poteter eller ris.
PS. fisk gjerne ut urtene kvistene som har kokt i sausen før servering. Alternativt passer du på at du ikke serverer de til en stakkers..
Fantastisk! Dette blir godt!
Ikke sant Cynthia 🙂
Takk for en kjempegod oppskrift! De fiskerettene du har lagt ut er jo knall – så dette kommer til å bli bra. Gleder meg til masse deilig fisk!.
Takk Anita 🙂
Gleder meg til å legge ut flere fiskeoppskrifter!