Kjøttpudding – meatloaf – forlorne hare – kjært barn har mange navn, ikke sant?
Det er ikke første gang jeg skriver om kjøttpudding her på bloggen, du kan finne en annen oppskrift på den her. Hovedforksjellen på oppskriftene er at jeg har brukt rå italiensksalsiccia istedenfor kjøttdeig av svin. Ett veldig smart trekk må jeg si, for du får mye ‘gratis’ smak i og med at salsicciaen er ferdig krydret.
Dette er en veldig lettvint middag. Du blander alle ingrediensene sammen, legger de i en brødform og setter det i ovnen. Kjøttpuddingen kan serveres med potetstappe, stekte poteter, pommes frites, ris, osv. og gjerne godt med grønnsaker – en salat for eksempel. Du kan også legge en skive kjøttpudding på et hamburgerbrød og late som om du spiser hamburgere – hørte jeg forlorne hamburgere?
Det beste av alt er at den smaker like godt om ikke bedre neste dag. Lag matpakke med kjøttet. Eller stek en skive i stekepannen og server med et speilegg på toppen. Her er det bare å bruke fantasien!
Kjøttpudding – meatloaf – forlorne hare, 4-6 personer
Denne ser kjempegod ut, skal teste i kveld 🙂 Har du noe form for bakepapir eller smøring i formen før du har i farsen?
hei Martine! Nei, jeg smurte ikke formen min 🙂 Men, det er ikke noe i veien for å legge litt bakepapir i bunnen om du er litt redd for at det blir hengende igjen i formen din.
Hei, hva kan jeg bytte ut pølsene med? Skjønner at de gir mye smak, så jeg må vel ha noe sterkt krydret, eller bare masse chili eller så?
Hei Kristin
Ja pølsefarsen gir god smak på kjøttpuddingen så kjør på med litt ekstra krydder. Paprika, hvitløk, urter, osv.
Stek en liten bit for å smake deg frem 🙂
Kan man utelate BBQ-sausen? Hva kan det erstattes med isåfall? 🙂
Hei Michelle
Ja, du kan pensle med ketsjup i stedet for eksempel 🙂
Hei, prøvde denne i går. Smakte godt, men kanskje litt fet. Neste gang tar jeg litt mindre pølse. Hadde også problemer med å få kjøttpuddingen til å henge sammen. Virket som om det var vel mye grønnsaker. Men godt var det og skal prøve igjen med litt justeringer. Denne gangen fulgte jeg oppskriften slavisk.
Hei Lars Erik
Resultatet vil alltid variere og det er fint at du gjør justeringer. Det gjør jeg også, hele tiden, selv med mine egen oppskrifter 🙂
Kjøttpuddingen ser helt nydelig, må prøves til middag i dag! Hvor kjøper du rå salsiccia i Oslo? Meny?
Yep Anne – jeg bruker rå salsiccia fra Jakobs utvalgte som du finner på Meny 🙂
Jeg bor i USA men har aldri sett salsicca her. Går det like greit å bruke kjøttdeig av svin? Og glutenfri brødrasp, tror du det går bra? Tusen takk for en flott blogg som gir mye inspirasjon. I morgen blir det kyllinglår i crock-pot
Hei Cathrine
Du kan bruke hvilken som helst krydret pølse – jeg brukte italian sausage (kjøpte på Whole Foods men har også funnet det på Publix).
Bruker du svinekjøtt så må du bare huske på å krydre litt ekstra. Og ja, glutenfri brødrasp funker fint.
Håper kyllinglårene smakte 🙂
Så du bruker bare de rå pølsene? Det var i tilfelle smart. Hadde jeg ikke tenkt på. Har Whole Foods rett i nærheten så da går turen dit
Så heldig du er som har Whole Foods i nærheten Cathrine 🙂
Ja, jeg brukte rå italiensk pølse som lå i kjøttdisken.
Lykke til!