ANNONSE

Sjokolade- og kanelboller

sjokolade- og kanelboller

Ella er i gang igjen og denne gangen har hun begitt seg ut på gjærbakst. Det vi si, hun er en kløper til å lage pizzadeig, men boller hadde hun aldri laget før og se hvor fine de ble!

Nå er vi litt uenige her i huset om vi skal kalle disse for boller eller snurrer, men snurrer er jo boller som er snurret – så det ble boller. Eller det var iallfall argumentet som gjaldt her.

Sjokolade- og kanelboller – 12 stykker

  • 75g smør
  • 250ml melk
  • 1 egg
  • 50g sukker
  • 500g hvetemel
  • 2.5 ts tørrgjær

fyll

  • 50g sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ss kakao
  • 2 ss smør, smeltet

1 egg til pensling

Ovn temp. 180C

Smelt smøret og ha opp i melken. Varm det hele opp slik at du har en lunken/fingervarm blanding. Rør inn egget.

Bland sukker med hvetemel og tørrgjær. Hell melkblandingen i melblandingen og rør sammen til en deig. Hell deigen over på en melet flate og elt den til den er glatt og smidig. Deigen kan også fint lages i kjøkkenmaskin om du ikke ønsker å elte for hånd.

Dekk deigen til, sett den et lunt sted og la den heve til det dobbelte, ca. 1 time.

Lag fyllet. Bland sukker, kanel, kakao og smeltet smør.

Rull deigen ut til en firkant. Smør fyllet jevnt utover deigen og rull deigen sammen til en pølse.

Skjær deigen i 12 jevnstore skiver og legg de på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk bollene til, sett de et lunt sted og la de etterheve en halvtimes tid.

Pensle bollene med sammenpisket egg og sett i forvarmet ovn. Stek i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått fin farge.

La bollene avkjøle på rist. Spis gjerne mens de fortsatt er lunkne.

Bollene kan fint fryses.

sjokolade- og kanelboller

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »