Limepai var det siste jeg rakk å lage før jeg forlot Florida og en herlig uke med matlaging sammen med Kristin. Key lime pie sto på listen over det som skulle lages under visitten, men key limes var ikke å oppdrive. Det ble derfor en limepai og dæggern så god den ble.
Key lime pai må bare vente til neste gang turen går til en kulinarisk uke i Florida igjen – forhåpentligvis om ikke så altfor lenge…
Limepai
ingredienser
300g knuste kornmo kjeks
150g smeltet smør
ca. 1.5 ss finrevet limeskall
150ml limesaft
en boks á 400g søt kondensert melk
3 eggeplommer
fremgangsmåte
Ovn temp. 180C
Lag bunnen. Bland knuste kornmo kjeks med smeltet smør. Hell blandingen i en paiform og press den godt ned mot bunnen og opp kantene.
Sett bunnen i forvarmet ovn og stek i 10 minutter. Ta bunnen ut av ovnen og la den avkjøle helt.
Lag fyllet. Rør finrevet limeskall, limesaft, søt kondensert melk og eggeplommer sammen i en skål. Hell fyllet i paien og sett i forvarmet ovn. Stek i 10 minutter.
La kaken avkjøle helt.
Pynt kaken gjerne med litt lettpisket krem og revet limeskall før servering.
Fantastisk god pai!
Så hyggelig å høre at det smakte Julia 🙂
Nam!
Kan den fryses?
Hei Maja! Jeg har ikke prøvd 🙂