Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ost

Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ost

Det hender jeg lager ekstra pizzadeig en fredagskveld med tanke på at jeg skal bruke deigen til et eller annet dagen etter. Den overflødige deigen oppbevares da i en bolle, dekkes over med plast og settes i kjøleskapet. Dagen etter tar jeg deigen frem, lar den komme til romtemperatur på kjøkkenbenken en times tid  og så er den er klar til å brukes igjen.

Som regel blir det noe enkelt. Jeg triller deigen vanligvis ut til noen enkle rundstykker eller brødstenger. Snurrer er i grunnen like enkle å lage, men krever litt mer ingredienser. Du finner allerede oppskrift på hvitløkssnurrer her på bloggen – de anbefaler jeg veldig – og her får du oppskrift på pestosnurrer.

Disse pestosnurrene er laget med hjemmelaget pesto. Du kan selvsagt bruke kjøpt pesto også, men smaken og ikke minst fargen er så langt bedre når du lager den selv. Jeg brukt spinatpesto – som du også allerede finner oppskrift på her på bloggen og som vi stort sett har stående i kjøleskapet til enhver tid, nettopp fordi den er så allsidig og kan brukes til så mangt. Ja, og så er vi bare forferdelig glad i den alle sammen.

Lag altså litt ekstra pizzadeig neste gang du lager pizza eller lag pizzadeig kun til snurrer – det er vel verdt det!

Oppskrift følger under bildet.

Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ost

Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ost

Deig (om ikke du har igjen fra dagen før….) – lager ca. 15 snurrer

  • 450g hvetemel
  • 50g hvetekli
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • ca. 3.5 dl vann
  • 1 ss olivenolje

Fyll

  • 3- 4 store skjeer spinatpesto eller annen pesto
  • 8- 9 skiver parmaskinke eller lignende
  • 100 – 150g mozzarella ost

Ovn temp 200C

Lag pizzadeigen. Bland hvetemel, hvetekli, tørrgjær og salt. Bruker du kjøkkenmaskin er det bare å sette eltekroken i sving og helle i vann og olivenolje. La maskinen elte deigen til den er glatt og smidig.

Lager du deigen for hånd rører du inn vann og olivenolje og elter så deigen for hånd til den er glatt og smidig.

Dekk deigen til, sett den et lunt sted og la den heve til den er dobblet i størrelse – det tar ca. en time. Lag spinatpestoen mens deigen hever.

Oppskriften på spinatpestoen finner du her. Kjør gjerne på med mer hvitløk eller krydder om du vil.

Rull deigen ut til en stor firkant på ca. 40x50cm. Spre godt med spinatpesto jevnt over deigen. Fordel skinken over pestoen og strø mozzarella jevnt utover det hele.

Rull deigen opp til en pølse og skjær like store skiver på 2-3 cm. Sett snurrene på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk snurrene til, sett de et lunt sted og la de heve en halvtimes tid.

Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ost

Sett snurrene i forvarmet ovn og stek i 20 – 30 minutter til de er gjennomstekte og gyldne.

Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ost

La de avkjøle litt på rist og server de gjerne lunkne. Skal de ikke serveres med en gang kan du lett varme de litt opp igjen i ovnen.

Snurrene kan også fryses om de ikke skal spises med en gang. La de tine på kjøkkenbenken og frisk de gjerne opp noen minutter i varm stekeovn før servering.

Kommentarer

  • Reply Kristin 26. januar 2017

    Disse har jeg kikket på såååå mange ganger, men har verken kjøkkenmaskin, eller hender som klarer å elte og kna deig… er det mulig å bruke no-knead-brødoppskriften, og etter siste brettingen, bretter jeg inn ekstra mye mel, etterhever, og deretter kjevler ut deigen og gjør som du har gjort her?

    • Reply Mat På Bordet 27. januar 2017

      Hei Kristin!
      Det er alltid verdt et forsøk! Det som kan være utfordrende er at eltefritt deig er noe våtere/løsere enn vanlig brøddeig, så ja, brett inn litt ekstra mel. Så kan du gjøre som i oppskriften, kjevle den ut, fylle og rulle. Lykke til – det funker nok på et vis 🙂

  • Reply Christina 15. august 2016

    Dette var utrolig godt!

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Så bra at det smakte Christina 🙂

  • Reply Kariann 14. august 2016

    Hei Tusen takk for tipset om å lage ekstra pizzadeig. Eg lagde en grov pizzadeig, brukte halvparten, satt resten i kjøleskapet, og det ble deilige rundstykker til en sein frokost. 2 fluer i en smekk, og det liker eg

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Å ja Kariann, det er digg det 🙂

  • Reply Lise 11. august 2016

    Fantastisk gode! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Ikke sant Lise 🙂 men med så mye godt opp i er det jo ikke rart

  • Reply Lise 2. april 2016

    Fantastisk gode pestosnurrer. Takk for mange gode og inspirerende oppskrifter.

    • Reply Mat På Bordet 3. april 2016

      Å så hyggelig at de falt i smak – takk for tilbakemelding Lise <3

  • Reply Anette 18. mars 2016

    Jeg har linket til disse på bloggen min 🙂

  • Reply Kamilla Haaland 14. mars 2016

    åh, dette må prøves ut! 😀

  • Reply Maria Mathisen 10. mars 2016

    Hei, Ser dødsgode ut! Bruker du fesk mozarella i disse snurrene eller sånn fast ost som er raspet (og som også heter mozarella)?

    • Reply Mat På Bordet 12. mars 2016

      Hei Maria

      Jeg brukte en kombinasjon av begge for akkurat disse for det var det jeg hadde for hånden. Det går fint an å bruke begge men skal jeg være ærlig så synes jeg at fersk mozzarella alltid er best 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »